preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Buje

Login
Tražilica
E-dnevnik

Virtualna knjižnica

<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/technology">Technology vector created by macrovector - www.freepik.com</a>

Školski e-Rudnik

ProjektiRiječi ravnatelja

Zanimljivo je kako smo s odgojno - obrazovnim radom započeli davne 1954. godine kada je upisana prva generacija učenika u  tadašnju Školu učenika u privredi. Uz mnogobrojne promjene, od naziva škole, lokacija, do područja odgojno - obrazovnog rada, danas je Gospodarska škola Istituto professionale prepoznatljiva strukovna škola u Istarskoj županiji i Republici Hrvatskoj, kao i izvan granica lijepe naše domovine.
Gospodarska škola Istituto professionale obrazuje učenike u 6 sektora i 13 programa obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije/zanimanja. U školskoj 2012./2013. godini upisano je ukupno 296 učenika u 16 razrednih odjela.
Generacijama učenici Gospodarske škole Istituto professionale uspješno nastavljaju obrazovanje i nalaze posao u svojoj struci na području Bujštine  i šire, te na taj način pronose ime Škole. Mnogi od njih postaju vrsni majstori, tehničari, inženjeri, ekonomisti, profesori, itd..
Uz mnogobrojne vrhunske rezultate, na svim razinama natjecanja, susreta, smotri i izložbi u području Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija; Elektrotehnika i računalstvo; Ekonomija, trgovina i poslovna administracija;  Turizam i ugostiteljstvo; Šumarstvo, prerada i obrada drva; Osobne,usluge zaštite i druge usluge,  stranih jezika i sportskih disciplina.
Možemo se pohvaliti i sudjelovanjem na projektima Agencije za mobilnost, dijelu Leonardo da Vinci i Comenius. U tijeku je i realizacija projekta u sklopu IPA Komponente IV, dodjele nepovratnih sredstava "Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva".projekt "Sutra radim - praksom do uspjeha".
Za postignute dosadašnje uspjehe u odgoju, obrazovanju i izvannastavnim aktivnostima Škola je dobila nagradu Grada Buja 2003., diplomu „Šegrt Hlapić“ 2003. za najbolju strukovnu školu u Republici Hrvatskoj koju je dodijelilo Ministarstvo malog i srednjeg poduzetništva,  zahvalnicu Hrvatske Obrtničke komore povodom obilježavanja 160 godina organiziranog obrta u Republici Hrvatskoj za doprinos razvoju obrtništva u Istarskoj županiji 2012, te niz priznanja, pohvala i odličja  brojnih društava i raznih institucija.
Danas, kada se uvode mnogobrojne promjene u sustavu srednjoškolskog  obrazovanja, spremni smo pripremati naše učenike za kvalitetno polaganje ispita Državne mature, izrade i obrane Završnog rada i Pomoćničkog ispita.  Pri upisu u 1. razred školske 2012./2013. godine nudili smo mogućnost odabira fakultativne i izborne nastave iz opće - obrazovnih i strukovnih programa. Brojnim izvannastavnim aktivnostima, dodatnom i dopunskom nastavom našim učenicima osiguravamo kvalitetu u svim programima obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije/zanimanja, te po završetku, uspješno plasiranje na tržište rada, kao i upise na fakultete i ostala visoka učilišta.
Uspješnost  naše Škole potvrđuje i činjenica kako naši najbolji učenici završnih razreda već niz godina ostvaruju dobre rezultate na ispitu Državne mature i upisa na fakultet što nas uvrštava među najbolje strukovne škole u Istarskoj županiji.


Srdačno pozdrav,
Milivoj Gospić, prof. 

preskoči na navigaciju