preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Buje

Login
Tražilica
E-dnevnik

Virtualna knjižnica

<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/technology">Technology vector created by macrovector - www.freepik.com</a>

Školski e-Rudnik

ProjektiFrizer

Izvor video zapisa: https://www.worldskillscroatia.hr/hr/discipline/

Zanimanje :    FRIZER

Sektor:           Osobne, usluge zaštite i druge usluge

Trajanje:       Program četverogodišnjeg trajanja obrazovanja obrtništva (DO)

ŠTO RADI?

Pruža usluge oblikovanja i njege kose te uređivanja brade i brkova klijenata. Također, izrađuje perike i umetke za kosu, pruža usluge bojanja trepavica i obrva, a ponekad i dekorativnog šminkanja. Frizer njeguje i uređuje kosu klijenata kroz sljedeće postupke: pranje, šišanje, bojanje, kovrčanje i oblikovanje. Prije početka tretmana s klijentom dogovara željenu frizuru. Frizer treba biti kreativan, s izraženim smislom za estetiku te komunikativan, strpljiv i ljubazan s klijentima; treba neprestano pratiti novosti i modne trendove u frizerskoj djelatnosti u zemlji i inozemstvu kako bi unaprijedio svoju ponudu. Zapošljava se uglavnom u frizerskim salonima, no može raditi i na televiziji, filmu ili u kazalištu.

ČIME RADI?

Pribor i uređaji u salonu, računala i druga informatička oprema u salonu za dijagnostiku kose

Potrebne osobine za uspješno obavljanje posla:

Mora imati dobro razvijenu motoriku, dobar vid i sposobnost razlikovanja boja. Za obavljanje poslova frizera potrebno je imati zdrav mišićno-koštani sustav zbog opće pokretljivosti i dugotrajnog stajanja na nogama. Zapreke za rad su: bolesti dišnog sustava i alergijske reakcije na kemikalije koje se koriste pri radu. Osobe s većim oštećenjem vida ili s nesposobnošću razlikovanja boja, također ne mogu udovoljavati zadacima ovog zanimanja.

ŠTO UČIM TIJEKOM OBRAZOVANJA?

Model organizacije odgojno-obrazovnog rada možete preuzeti ovdje

preskoči na navigaciju