preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Buje

Login
Tražilica
E-dnevnik

Virtualna knjižnica

<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/technology">Technology vector created by macrovector - www.freepik.com</a>

Školski e-Rudnik

ProjektiKozmetičar

Izvor video zapisa: https://www.worldskillscroatia.hr/hr/discipline/

Zanimanje :        KOZMETIČAR

Sektor:              Osobne, usluge zaštite i druge usluge

Trajanje:          Program četverogodišnjeg trajanja obrazovanja obrtništva (DO)

ŠTO RADI?

Pruža usluge uljepšavanja i njege kože lica i tijela, oblikovanja tijela te korektivnog i dekorativnog šminkanja. Poslovi koje obavlja kozmetičar ovise o vrsti kozmetičkog tretmana. Osim čišćenja kože lica i tijela, radi i na uklanjanju, odnosno smanjivanju bora, strija i suvišnih dlačica. Kozmetičar pruža i usluge masaže lica i tijela, njege pilinga kože, aromaterapije i dr. U svom radu koristi različite postupke i aparate kako bi pomogao ljudima u rješavanju problema prekomjerne težine, celulita i slabije cirkulacije. Manikiranjem njeguje kožu ruku te prste i nokte na rukama, a pedikiranjem njeguje kožu stopala i prstiju na nogama, te nokte na nogama. Pruža i usluge dekorativnog i korektivnog šminkanja.

ČIME RADI?

Pribori i uređaji u salonu, računala i druga oprema u salonu za dijagnostiku kože.

Potrebne osobine za uspješno obavljanje posla:

Za obavljanje ovog posla potrebno je imati uredan vid, sposobnost razlikovanja boja i nijansi, usklađen rad ruku i prstiju, a za precizan rad i sposobnost razlikovanja dodirom. Ove poslove ne mogu obavljati osobe s različitim kožnim bolestima i alergijskim reakcijama te osobe s oboljenjima koštano-mišićnog sustava. Također, potrebne su razvijene organizacijske i komunikacijske vještine u radu s klijentima.

Model organizacije odgojno-obrazovnog rada možete preuzeti ovdje

 

preskoči na navigaciju