preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Buje

Login
Tražilica
E-dnevnik

Virtualna knjižnica

<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/technology">Technology vector created by macrovector - www.freepik.com</a>

Školski e-Rudnik

ProjektiLeonardo da Vinci - VETPRO

Gospodarska škola je tijekom prošle školske godine provela projekt mobilnosti u sklopu Programa za cjeloživotno učenje koji provodi i promovira Agencije za mobilnost i programe EU. Zahvaljujući sredstvima odobrenima prijavom na natječaj potprograma Leonardo da Vinci, namijenjenom strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, a u suradnji s partnerskom ustanovom Vitalis iz Schkeuditza, realiziran je projekt "Profesori u Europi".
Projekt je imao za cilj povećanje konkurentnosti strukovnoga obrazovanja i njegovu prilagodbu suvremenom tržištu rada. Projektom mobilnosti željelo se je definirati preduvjete za zanimanja instalater kućnih instalacija - voda, plin, grijanje i klimatizacija i elektroinstalater iz oblasti obnovljivih (alternativnih) izvora energije, zanimanja koja će predstavljati novost u školskom kurikulumu.
U mobilnosti i stručnom usavršavanju nastavnoga osoblja strojarske i elektro struke sudjelovalo je pet nastavnika naše škole koji su mjesec dana boravili u Schkeuditzu i Leipzigu. Sudionici mobilnosti upoznali su se sa standardima, kvalitetom i provedbom nastave za gore navedena zanimanja posjetivši više strukovnih obrazovnih centara, škola i organizacija gdje su imali prilike razmijeniti iskustva s njemačkim kolegama uključenima u strukovno obrazovanje. Sudjelovanje u projektu mobilnosti sudionicima je donijelo višestruke koristi od poboljšanih jezičnih, interpersonalnih i interkulturalnih vještina do stjecanja novih znanja koja se mogu primijeniti u neposrednoj nastavi - korištenje novih tehnologija i njihovo uključivanje u sadržaje stručno-teoretskih predmeta, organizacija i provedba praktične nastave, metodologija vrednovanja te provjeravanje znanja i umijeća učenika.

Foto album

preskoči na navigaciju