preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Buje

Login
Tražilica
GŠ Helpdesk

       

     PRIJAVI POTEŠKOĆU ILI KVAR

E-dnevnik

Obrasci

Posredovanje pri zapošljavanju učenika u 2024. godini :

PISANA SUGLASNOST

POTVRDA O ZAPOŠLJAVANJU UČENIKA

POTVRDA PUNOLJETAN UČENIK

OBRAČUN UČENIKA


Zahtjev za izdavanje duplikata/prijepisa ocjena svjedodžbe:

ZAHTJEV

Virtualna knjižnica

<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/technology">Technology vector created by macrovector - www.freepik.com</a>

Školski e-Rudnik

Projekti



Konobar

Izvor video zapisa: https://www.worldskillscroatia.hr/hr/discipline/

Zanimanje :         KONOBAR

Sektor:               Turizam i ugostiteljstvo     

Trajanje:            Program trogodišnjeg trajanja obrazovanja za

                            obrtništvo – Jedinstveni model obrazovanja (JMO)

ŠTO RADI?

Poslužuje hranu i piće u ugostiteljskim objektima te priprema, održava i uređuje inventar ugostiteljskog objekta. Poslovi konobara uključuju pripremu stolnog rublja, stolnog inventara, raspoređivanje stolova i uređivanje za posluživanje, dočekivanje gostiju, evidentiranje narudžbi, posluživanje hrane i pića, pospremanje stola, priprema računa. Poslovi konobara različiti su ovisno o radnom mjestu. Samim time i opis poslova na različitim mjestima je drugačiji te ovisi o uslugama koje se pružaju i o organizaciji rada u ugostiteljskom objektu. Osim u restoranima, hotelima i drugim mjestima s ponudom hrane, konobari se mogu zapošljavati i u ugostiteljskim objektima koji pružaju usluge posluživanja pića (primjerice: caffe barovi, cocktail barovi, noćni klubovi i dr.).

Važna je opća tjelesna spretnost, dobro pamćenje, snalažljivost, strpljivost, ljubaznost, komunikativnost, urednost.

ČIME RADI?

Pribor i uređaji u ugostiteljstvu, računala i druga informatička oprema u ugostiteljstvu i prehrambenoj industriji

Potrebne osobine za uspješno obavljanje posla:

Zapreke za obavljanje poslova su: oštećenja koštano-mišićnog sustava, teže kronične bolesti i smetnje dišnog sustava, alergije, oštećenja sluha, vida i glasovno-govorne komunikacije.

ŠTO UČIM TIJEKOM OBRAZOVANJA?

Općeobrazovni dio

Nastavni predmet

TJEDNO SATI

UKUPNO

I. god.

II. god.

III. god.

I. – III. god.

Hrvatski jezik

3

3

3

9

Engleski jezik (Njemački jezik)

2

2

2

6

Talijanski jezik

2

2

2

6

Povijest

2

-

-

2

katolički Vjeronauk/Etika

1

1

1

3

Tjelesna i zdravstvena kultura

1

1

1

3

Politika i gospodarstvo

-

2

-

2

UKUPNO

11

11

9

31

 

Strukovni dio

Nastavni predmet

TJEDNO SATI

UKUPNO

I. god.

II. god.

III. god.

I. – III. god.

Matematika u struci

2

1

1

4

Strani jezik ( Njemački )

2

2

2

4

Tehnologija zanimanja (Ukupno)

2

2

1

5

Tehnologija zanimanja (Osnove higijene)

0,5

-

-

0,5

Tehnologija zanimanja (Kemija)

0,5

-

-

0,5

Tehnologija zanimanja (Poznavanje robe i prehrana)

1

1

1

3

Tehnologija zanimanja (Biologija i ekologija)

-

1

-

1

Turistička geografija

-

-

1

1

Poslovna psihologija i komunikacija

-

1

-

1

Kulturno-povijesna baština

-

-

1

1

Marketing u turizmu

-

-

2

2

Enologija s gastronomijom

-

1

-

1

Vođenje i organizacija restorana

-

-

1

1

Izborna (Osnove turizma)

1

-

-

1

Izborna (Organizacija poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu)

-

1

1

2

UKUPNO

7

8

10

25

Praktični do

Nastavni predmet

TJEDNO SATI

UKUPNO

I. god.

II. god.

III. god.

I. – III. god.

Praktična nastava u školi ( Ugostiteljsko posluživanje)

6,5

7

5

18,5

Vježbe Škola ( Bonton)

1

-

-

1

Vježbe Škola ( Kuharstvo)

1

1

-

2

Vježbe Škola ( Osnove računalstva)

2

 -

-

2

Praktična nastava u radnom procesu

14,5

16

18

48

UKUPNO

25

23

23

69

 

 

preskoči na navigaciju