2016-12-01 11:32:36

POSJETA BRANI I AKUMULACIJI BUTONIGA, POSTROJENJU ZA KONDICIONIRANJE VODE BUTONIGA I ISTARSKOM VODOVODU

     Učenici zanimanja Elektrotehničari razreda 1a, 2a i 3a sudjelovali su dana 28. 11. 2016. godine, u sklopu projekta WATER LITE na stručnom posjetu pod vodstvom nastavnika Gospodarske škole Buje Saše Stikovića i Igora Bertoše. Uz dva nastavnika na izlet je išlo 12 učenika navedenih razreda. U sklopu izleta posjetili su Branu i akumulaciju Butoniga, postrojenje za kondicioniranje vode Butoniga kao i Istarski vodovod – izvor Sveti Ivan.
    U sklopu stručne posjete učenici su upoznati sa važnošću vodoopskrbe akumulacije Butoniga, karakteristikama i osnovnim podacima akumulacije. Također učenici su upoznati sa značajkama procesa kondicioniranja vode, kvaliteti ulazne i izlazne vode kao i velikoj brizi za okoliš.  U samom Istarskom vodovodu učenici su bili na izvoru vode Sveti Ivan i čuli bitne informacije o samom izvoru, području distribucije vode iz izvora prema krajnjim potrošačima nakon pročišćavanja. Uz sve navedeno objašnjena je i važnost održavanja kompletnih postrojenja kao i zaštita okoliša i važnost zaštite na radu.

Foto album

    Učenici su podijeljeni u dvije grupe i svaka grupa je imala određeni zadatak skupljanja dobivenih informacija. Svi skupljeni podaci će se na jednom od slijedećih sastanaka prezentirati i dogovoriti o idućim koracima potrebnih za realizaciju navedenog projekta.

     Također u stručnoj posjeti su sudjelovali i učenici zanimanja Instalateri kućnih instalacija, razreda 3d – 7 učenika u pratnji nastavnika Zdenka Stjepanovića i učenici zanimanja prodavači razreda, 1 b – 4 učenika u pratnji nastavnice Tamare Sapanjoš.


Gospodarska škola Buje