preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Buje

Login
E-dnevnik

ProjektiKalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PROJEKT WATER LITE
Autor: Ivančica Sabadin, 16. 5. 2017.

Našu školu su od 24. - 28. travnja 2017. posjetili učenici i profesori iz Francuske, Finske i Njemačke u sklopu projekta Water LITE. Za naše gosti pripremili smo bogat program tako da su posjetili mnoge gradove Istre kao što su Buje, Umag, Poreč, Rovinj i Pula. Dio vremena također su proveli i u našoj školi, gdje su se održale brojne aktivnosti. Prvi dan smo proveli međusobnim upoznavanjem kroz igre i prezentacijama škole i regija iz kojih dolazimo. Drugi dan posjetili su Institut Ruđer Bošković (Centar za održavanje mora) u Rovinju. Treći dan smo u hotelu bili na predavanju o upravljanju voda u hotelskom poduzeću. Iz hotela smo krenuli za Poreč,  gdje smo imali slobodno vrijeme za ručak. Nakon slobodnog vremena krenuli smo u Institut za poljoprivredu i turizam gdje smo sudjelovali na dvije zanimljive prezentacije. Četvrti dan bio je radni i proveli smo ga u školi. Svi učenici zajedno su sa profesorima bili podjeljeni u različite radionice u kojima smo trebali izvršiti svoje zadatke. Peti dan, koji je također bio i posljednji dan druženja proveli smo u hotelu.


Prvi dan smo proveli međusobnim upoznavanjem kroz igre i prezentacijama škole i regija iz kojih dolazimo. Poslije ručka posjetili smo Turističku zajednicu grada Umaga i zajedno zaigrali nogomet i košarku na sportskim terenima u Katoru.

Drugi dan posjetili su Institut Ruđer Bošković (Centar za održavanje mora) u Rovinju. Nakon posjeta Institutu razgledavali smo Rovinj u pratnji vodiča. U podne smo iz Rovinja krenuli u Pulu gdje smo posjetili zajednicu za zaštitu okoliša i prirodnih bogatstava Zelena Istra. Nakon toga razgledali smo Pulu i imali slobodno vrijeme te smo predvečer krenuli za Umag i Buje.

Treći dan smo u hotelu bili na predavanju o upravljanju voda u hotelskom poduzeću. Iz hotela smo krenuli za Poreč,  gdje smo imali slobodno vrijeme za ručak. Nakon slobodnog vremena krenuli smo u Institut za poljoprivredu i turizam gdje smo sudjelovali na dvije zanimljive prezentacije. Nakon toga išli smo u razgledavanje Poreča.

Četvrti dan bio je radni i proveli smo ga u školi. Svi učenici zajedno su sa profesorima bili podjeljeni u različite radionice u kojima smo trebali izvršiti svoje zadatke. Dan je završio vrlo uspješno jer smo uspjeli napraviti logo, facebook stranicu, web stranicu i osmisliti video klipove na filmskoj radionici. Nakon što smo završili s poslom, svi zajedno smo išli na ručak te se vratili u hotel u Umag.

Peti dan, koji je također bio i posljednji dan druženja proveli smo u hotelu. Svaka grupa je predstavila svoje završne rezultate te analizu pitanja iz upitnika kojeg smo sastavili dok smo mi bili u Francuskoj. Profesori su kasnije pripremali sljedeći sastanak u Finskoj dok smo se mi međusobno družili s ostalim učenicima.

 

Mark Djerdjaj

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju