preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Buje

Login
E-dnevnik

Virtualna knjižnica

<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/technology">Technology vector created by macrovector - www.freepik.com</a>

Školski e-Rudnik

ProjektiVijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SELJENJE I ČIŠĆENJE STROJARSKE RADIONICE
Autor: Ivančica Sabadin, 19. 11. 2020.

Učenici zanimanja Automehatroničari i Instalateri kućnih instalacija 1D, 2D i 3D razreda, su pod vodstvom nastavnika Zdenka Stjepanovića, Roberta Zornade, Igora Vivode i Saše Stikovića u periodu od 22.10.2020. do 12.11.2020. čistili, pospremali i selili materijale, alate, strojeve  i uređaje iz strojarske radionice koja se nalazi u prostorima talijanske srednje škole Leonardo da Vinci. Zbog preuređenja talijanske srednje škole prostori strojarske radionice su se morali očistiti i isprazniti. Učenici navedenih zanimanja su pod vodstvom četiri nastavnika škole sudjelovali u čišćenju i pospremanju radionice.

Foto album


S obzirom da se u radionici nalazilo dosta strojeva, alata i pomoćnog pribora za ručnu i strojnu obradu bilo je nužno sve prenijeti i očistiti na siguran način. Metalni i PPR materijali koji su se mogli koristiti za daljnju obradu su se odvojili i sortirali i prevozili pomoću paletara ili nosili ručno u prostore učionice za Automehatroničare i Instalatere kućnih instalacija. Sve cijevne instalacije i njihovi spojevi po radionici su se skinule i izrezale na manje komade i prevezle u učionicu za Instalatere kućnih instalacija. Ostali neupotrebljivi materijali su se odvajali i odvozili na otpad rezerviran za metalne materijale. Također svi ostali neupotrebljivi materijali većih dimenzija (staklo, drvo, plastika, guma, platno i sl.) su se odvojili i pripremili za odvoz. Ostali neupotrebljivi i stari dijelovi su se sortirali i odvojili u kante za razvrstavanje otpada.

     Manji strojevi i uređaji, alati, pomoćni pribor za ručnu i strojnu obradu (ploča za ocrtavanje i obilježavanje, različite vrste stolova i ormarića sa alatima, police, nakovnji, škripci), primjeri Ottovih i Diesel motora, pono za vježbe instalatera su se osim u prostore učionica naše škole odvozili i slagali u prostore Poduzeća za obavljanje komunalnih djelatnosti Civitas Bullearum d.o.o. Buje.

     Veliki alatni strojevi kao što su glodalica, tokarilica, blanjalica i stupna bušilica su se odspojili od električne struje i spremni su za transport u prostore Civitas Bullearum d.o.o. Buje. S obzirom na velike gabarite navedenih strojeva za njihov prijevoz će biti potreban kamion sa dizalicom kao i srušiti dio zida da bi se strojevi mogli odvesti na predviđeno mjesto. Za navedenu radnju ćemo sačekati početak preuređenja talijanske škole.
     Velike pohvale svim učenicima kao i nastavnicima za obavljanje ovoga složenoga i zahtjevnog posla seljenja strojarske radionice koji se uz zalaganje svih sudionika odradio na siguran način.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju