preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Buje

Login
E-dnevnik

ProjektiKalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 1. 2017.

Ukupno: 32133
Ovaj mjesec: 1138
Ovaj tjedan: 120
Danas: 12

vijesti
Natječaj za popunu slobodnog radnog mjesta
Ivančica Sabadin / datum: 17. 1. 2018. 10:15

GOSPODARSKA ŠKOLA  ISTITUTO PROFESSIONALE, BUJE, Školski brijeg 1, raspisuje

N A T J E Č A J
za popunu slobodnog radnog mjesta 

SPREMAČICA

Preuzimanje natječaja


[OPŠIRNIJE]Izrada prvog modela na 3D printeru
Ivančica Sabadin / datum: 4. 1. 2018. 20:57

Učenici trećeg razreda zanimanja Elektrotehničar (Mark Djerdjaj, Teo Ferenac, Luka Morgan i Leo Bajić ) dana 21. 12. 2017. godine uspješno su izradili prvi 3D model loga škole u programima 3D paint i AutoCAD. Isti model uz pomoć nastavnika Manuela Žužića isprintali su na 3D printeru. Zadovoljni  isprintanim logom škole i usvojenim znanjem dočekali su kraj prvog polugodišta i otišli na zasluženi odmor.


[OPŠIRNIJE]Božićni sajam
Ivančica Sabadin / datum: 21. 12. 2017. 14:13

Na ovogodišnjem Bujskom Božićnom sajmu učenici zanimanja prodavač predstavili su ponudu svojih proizvoda. U sklopu Učeničke zadruge „Brig“ izradili su ukrase za bor od glicerina i glinamola, božićne ukrase od špage, čestitke i Istarske pupe. Učenici koji su sudjelovali u izradi i prodaji asortimana su:
3b-razred: File Štufi i Mišel Memić,
2b-razred: Vičenc Gjini i Mateo Gjini,
1b-razred: Patricija Flego, Gabriel Perkavac i Daniel Milaković.

Nastavnici mentori: Tamara Sapanjoš i Kristina Rogić


[OPŠIRNIJE]Timsko natjecanje – Matematička liga
Ivančica Sabadin / datum: 20. 12. 2017. 09:02

Prvi puta ove godine učenici naše škole sudjelovali su u matematičkom timskom natjecanju Matematička liga pod mentorstvom profesorice matematike Marije Štivić. Natjecanje je osmišljeno tako da prijavljene ekipe kroz četiri kola skupljanju bodove i bore se za što bolji uspjeh. Mi smo imali dvije ekipe u kategoriji C4 – srednje četverogodišnje strukovne škole. U svakoj ekipi je bilo četiri učenika od prvog do četvrtog razreda smjer elektrotehničar. Iako smo prvi puta sudjelovali u ovakvom natjecanju naši učenici su postigli odlične rezultate, jedna ekipa osvojila je prvo mjesto dok je druga na desetom mjestu. No, ništa još nije gotovo jer nas očekuju još dva kola u kojima se veselimo sudjelovati. Učenici koji su sudjelovali na natjecanju rekli su da im je bilo jako zanimljivo, izazovno i zabavno rješavati zadatke u timu te da se vesele idućem kolu i novim zadacima. Svi su još danima poslije toga raspravljali o zadacima i rješenjima istih te načinima kako bi se na drugačiji način nešto moglo riješiti.

Foto album


[OPŠIRNIJE]ZAVIČAJNA NASTAVA – posjet izložbi ”70 godina: Pariški mirovni ugovori 1947. – 70 anni: Trattati di Parigi 1947” u Poreču
Ivančica Sabadin / datum: 15. 12. 2017. 08:41

Ove se godine obilježava 70. obljetnica potpisivanja Pariških mirovnih ugovora kojima je određena nova granica između Italije i tadašnje Jugoslavije. Dana 1. prosinca 2017. godine učenici su u pratnji profesorica posjetili izložbu naslova”70 godina: Pariški mirovni ugovori 1947. – 70 anni: Trattati di Parigi 1947”, autora Igora Jovanovića, prof. i Igora Šaponje, prof., u realizaciji Istarskog povijesnog društva, a koja je postavljena u Poreču, u Maloj galeriji.

Sporni teritorij Julijske krajine 1945. privremeno je podijeljen na Zonu A pod anglo-američkom i Zonu B pod jugoslavenskom vojnom upravom. Istarsko se stanovništvo podijelilo, jedan dio stanovništva je željelo da njihov kraj pripadne Jugoslaviji, dok je drugi dio želio ostati u Italiji. Konačno je odlučeno da veći dio Istre pripadne Jugoslaviji, a od preostaloga je dijela s Trstom osnovana nova država, Slobodni Teritorij Trsta. Odluka sila pobjednica kod dijela je istarskoga stanovništva izazvala nezadovoljstvo i želju za odlaskom, što je rezultiralo iseljavanjem velikoga broja talijanskoga stanovništva. Foto -izložba prikazuje stanje i događaje u tom dvogodišnjem razdoblju neizvjesnosti i nastojanja obiju strana da se izbore za što povoljniju odluku Mirovne konferencije u Parizu. Nakon razgledavanja izložbe, učenici su u pratnji profesorica pogledali film koji se nadovezuje na navedenu tematiku. 

Foto album


[OPŠIRNIJE]Donacija 3D printera
Ivančica Sabadin / datum: 12. 12. 2017. 12:53

Lions klub Novigrad ove je godine najveći dio prikupljenih sredstava usmjerio u obrazovanje te su školama s područja Bujštine donirani 3D printeri.  Svečanost povodom ove donacije organizirana je u utorak, 5. prosinca u prostorijama Osnovne škole Rivarela Novigrad. Donaciju su primile škole:  OŠ Rivarela iz Novigrada, OŠ Mate Balota iz Buja, OŠ Marije i Line iz Umaga, Talijanska OŠ Edmondo De Amicis iz Buja, Talijanska OŠ Galileo Galilei iz Umaga i Gospodarska škola iz Buja.
Svečanosti je nazočio ravnatelj naše škole te je Gospodarska škola Buje bogatija za 3D printer koji će biti od velike koristi u obrazovanju i poticanju kreativnosti naših učenika. 28. studenog organizirana je  radionica za rukovanje printerima i njihovu primjenu na kojoj su bila dva nastavnika Gospodarske škole.
Ovom prilikom zahvaljujemo LIONS KLUBU NOVIGRAD na ovoj korisnoj i hvale vrijednoj donaciji!

Foto album


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava
Ivančica Sabadin / datum: 11. 12. 2017. 08:23

U srijedu 6. prosinca 2017. učenici Gospodarske škole u pratnji profesorica Marije Paštar Kovačić i Kristine Rogić  ostvarili su planirani posjet  našem glavnom gradu Zagrebu, koji je već dva puta proglašen za najbolje uređenu Adventsku destinaciju, radi posjeta Hrvatskom saboru i tom turističkom i poslovnom odredištu.
Ovu aktivnost planirali smo u Nastavnom planu i  programu predmeta: Politika i gospodarstvo, Poduzetništvo i Osnove turizma.
Učenici su u Hrvatskom saboru prisustvovali  sjednici, pregledali su najvažnije prostorije, vidjeli političare, a poslije su prošli centrom Zagreba, uređenim trgovima, gdje su se upoznali s adventskom ponudom ove turističke destinacije kao i poduzetničkim pothvatima malih poduzetnika koji su ponudili svoje proizvode i usluge na vrlo kreativan način uz posebni Božićni doživljaj.

Foto album


[OPŠIRNIJE]POSJETA SERVISU AUTOELEKTRIKE LPGasprom U UMAGU
Ivančica Sabadin / datum: 24. 11. 2017. 08:27

Učenici zanimanja Automehaničari razreda 2d sudjelovali su 22. 11. 2017. godine na stručnom posjetu pod vodstvom dvojice nastavnika Gospodarske škole – Saše Stikovića i Igora Vivode. Uz dva nastavnika na izlet je išlo 9 učenika. U sklopu izleta posjetili su SERVIS AUTOELEKTRIKE LPGasprom u Umagu. 
       Obilazak se odnosio na servis, kontrolu i pregled ispravnosti vozila u koja su ugrađeni pogon na plin. Demonstriran je kompletan servisni pregled vozila Audi A6 3.0 V6 i vozila Alfa Romeo 147 1.6 TS.  Na početku nam je majstor objasnio da za vršenje bilo kakvog servisa ili ugradnje plina u vozilo potrebno imati potrebne dozvole, uvjerenja i certifikate. Pokazan nam je način ugradnje plinske instalacije, podešavanje parametara (da bi karakteristike bile što bliže benzinskim), vrste spremnika za plin koji se ugrađuju, spajanje instalacija u kombinaciji sa električnim i mehaničkim komponentama, način sipanja plina u vozilo, oznake na vozilu, primjere ispunjenih potrebnih formulara.  Također nam je demonstriran pokretni - mobilni uređaji za kontrolu curenja plinske instalacije – na nekom odabranom mjestu u unutrašnjosti putničkog prostora vozila postavljen je uređaj koji je pokazao curenje plina i određenu količinu plina pokazao na ekranu. Uređaj pouzdano otkriva curenje prirodnog plina, metana, etana, propana, butana, ukapljenog naftnog plina i drugih zapaljivih plinova.
       Nakon stručne posjete i povezivanja viđenog sa obrađenim gradivom učenici će prezentirati viđeno i naučeno na redovitoj nastavi. 

Foto album


[OPŠIRNIJE]Institucionalizacija zavičajne nastave istarske županije
Ivančica Sabadin / datum: 10. 11. 2017. 12:54

I ovu školsku godinu naša škola nastavlja sa projektom Institucionalizacija zavičajne nastave istarske županije čija je tema ove godine Bujština u poslijeratnom razdoblju. U ponedjeljak, profesorica iz povijesti Anamarija Kurelić i profesorica hrvatskog jezika Majda Cvitko, održale su radionicu na kojoj su uveli učenike u sam projekt, dok je nastavnica iz povijesti opisala političke i gospodarske prilike koje su utjecale na povijesnu sliku društva onog vremena. Nakon što je odrađen teorijski dio, učenici su se podijelili u tri grupe. Svaka grupa je imala zadatak osmisliti i napraviti poster na zadanu temu: Londonski memorandum, slobodni teritorij Trsta i britanski general William D. Morgan.Učenici su se potrudili i marljivo izrađivali postere koji će se izložiti u holu škole na završnoj izložbi našeg projekta.

Foto album


[OPŠIRNIJE]POSJET FINSKOJ U SKLOPU PROJEKTA WATER LITE
Ivančica Sabadin / datum: 2. 11. 2017. 08:12

Učenici smjera elektrotehničar: Leon Mekić, Marko Štrbac, Mark Djerdjaj, Luka Morgan, Amel Hrkić i Loris Šolić u pratnji profesorica Ive Juranović i Ive Andračić boravili su u Finskoj gdje su odrađivali projektne aktivnosti u sklopu projekta Water LITE. Učenici svih partnerskih zemalja bavili su se vodom u domeni energije. Osim rada na ostvarivanju projektnih aktivnosti učenici i nastavnici su posjetili elektranu u blizini Hyvinkää-e, grad Tampere koji je okružen brojnim jezerima, glavni grad Helsinki te njihovu tradicionalnu saunu pokraj jezera. Uz radne aktivnosti i posjete učenici svih zemalja razmjenjivali su iskustva, družili se i dogovarali posljedni projektni sastanak koji će biti sljedeće godine u Njemačkoj.

Foto album


[OPŠIRNIJE]POSJETA STANICI ZA TEHNIČKI PREGLED VOZILA, ACI MARINI I ALUFLEXPACK NOVI D.O.O. U UMAGU
Ivančica Sabadin / datum: 11. 10. 2017. 10:59

Učenici zanimanja Automehaničari razred 2d i 3c sudjelovali su 04.10. 2017. godine na stručnom posjetu pod vodstvom dvojice nastavnika Gospodarske škole – Saše Stikovića i Igora Vivode. Uz dva nastavnika na izlet je išlo 16 učenika. U sklopu izleta posjetili su Stanicu za tehnički pregled vozila, Aci marinu i Aluflexpack novi do.o. sve u Umagu.  

Foto album


[OPŠIRNIJE]26. rujna – Europski dan jezika
Ivančica Sabadin / datum: 4. 10. 2017. 06:47

Na inicijativu Vijeća Europe, Europski dan jezika obilježava se svake godine od 26. rujna 2001.

Jedan od osnovnih ciljeva Europskog dana jezika je poticati cjeloživotno učenje jezika u svrhu školovanja kako za profesionalne potrebe, za potrebe mobilnosti ali i za užitak te razumijevanje.

I u našoj školi obilježili smo taj dan na poseban način - ukrasili smo školski prostor, izrađivali su se plakati na temu, a profesorica Lucija Krizmanić održala je nastavu na španjolskom jeziku. Učenici 3.b i 3.c razreda tako su naučili španjolsku abecedu, pozdrave te nekoliko činjenica o jeziku i kulturi.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Naukovanje za obrtnička zanimanja
Ivančica Sabadin / datum: 25. 9. 2017. 17:19

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2017. godinu.

Prioritet ovog Otvorenog javnog poziva je poticanje gospodarskih subjekata (mikro, mala i srednja poduzeća) na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja iz sustava vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

Informacije o Projektu


[OPŠIRNIJE]Učenje za poduzetništvo kao spona gospodarstva i obrazovanja
Ivančica Sabadin / datum: 25. 9. 2017. 12:07

U školskom praktikumu naše škole 20. rujna 2017. godine održana je edukacija profesora na temu Učenje za poduzetništvo kao spona gospodarstva i obrazovanja. Voditeljica edukacije, Efka Heder, ravnateljica Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe (SEECEL) upoznala nas je sa radom samog centra kojemu je glavna misija rad na sistematskom razvoju cjeloživotnog učenja za poduzetništvo kao ključne kompetencije u skladu s politikama i praksama Europske unije, implementiranih kroz struktuiranu regionalnu suradnju. Maja Ljubić, stručnjakinja za obrazovanje – koordinatorica programa, predstavila nam je SEECEL model učenja za poduzetništvo. Razvoj instrumentarija ovog pothvata Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja Jugoistočne Europe provodilo se na temelju pilot projekata u 8 zemalja, a u hrvatskom projektu sudjelovalo je 12 škola. Učenje za poduzetništvo definirano je kao jedna od prioritetnih kompetencija konkurentne Europe, kako bi mladi ljudi već iz srednje škole izašli spremni za prve poduzetničke pothvate. Hrvatski kurikulum ne uključuje osnove ekonomskog i poduzetničkog promišljanja, niti financijske pismenosti, za razliku od skandinavskih zemalja. Na edukaciji je naglašena važnost uvođenja sadržaja učenja za poduzetništvo u nastavni program općeobrazovnih školskih predmeta, kao i strukovnih. 

Video zapis (TV Istra)


[OPŠIRNIJE]Razmjena udžbenika
Ivančica Sabadin / datum: 18. 9. 2017. 13:01

Razmjena udžbenika odvijala se u Gospodarskoj školi Buje 11. i 12. rujna 2017. godine. Kako je ostalo još udžbenika iz raznih predmeta, iste možete potražiti u školskoj biblioteci. 

Foto album


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ za upis kandidata u program obrazovanja odraslih
Ivančica Sabadin / datum: 12. 9. 2017. 13:19

NATJEČAJ
za upis kandidata u program obrazovanja odraslih

 

U školskoj 2017./2018. godini upisuju se polaznici/ce u programe za stjecanje srednje stručne spreme:
1.   školovanje  nakon završene osnovne škole
2.   dovršetak obrazovanja
3.   program prekvalifikacije/dokvalifikacije

Potpuni tekst natječaja

 


[OPŠIRNIJE]Akcija 70x1
Ivančica Sabadin / datum: 8. 6. 2017. 18:05

Učenici i djelatnici naše škole na inicijativu profesorice Anamarije Kurelić pridružili su se akciji 70 X 1, koja za cilj ima prikupljanje sredstava za kupnju školskog autobusa za St. Francis Secondary School, srednju školu u selu Lower Subukia, u prometno izoliranog područja u pokrajini Nakuru, Kenija. Nositelj akcije je humanitarna udruga „Prijatelj Malog doma“, osnovana 2012. godine s glavnim ciljem prikupljanja i raspodjele humanitarne pomoći za misiju hrvatskog misionara u Africi fra Mire Babića.


[OPŠIRNIJE]Posredovanje pri zapošljavanju učenika
Ivančica Sabadin / datum: 26. 5. 2017. 06:04

Potrebne obrazce vezane uz posredovanje pri zapošljavanju učenika možete preuzeti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Festival zavičajnosti
Ivančica Sabadin / datum: 22. 5. 2017. 11:25

U pazinskom Spomen domu, 12. svibnja održan je prvi po redu Festival zavičajnosti srednjih škola na kojem je sudjelovalo ukupno 16 srednjih škola s područja Istre predstavljajući svoje projekte vezane uz zavičaj i kulturnu baštinu istarskog kraja na kojima se radilo tijekom cijele školske godine. Naša škola je također bila sudionik festivala na kojem su učenice Nikolina Anastasijevski i File Štufi te učenici Manuel Marušić, Stipo Piler i Viktor Gradečak u pratnji profesorica Anamarije Kurelić, Ive Juranović i Kristine Rogić, predstavili projekt naše škole na temu Vino u kulturi i tradiciji Bujštine. Cilj projekta bila je valorizacija kulturne baštine Bujštine kroz upoznavanje učenika i šire javnosti sa specifičnostima vinske tradicije na našem području. Učenici su spoznali važnost očuvanja i stvaranja osjećaja odgovornosti prema tradiciji.

Foto album


[OPŠIRNIJE]PROJEKT WATER LITE
Ivančica Sabadin / datum: 16. 5. 2017. 07:49

Našu školu su od 24. - 28. travnja 2017. posjetili učenici i profesori iz Francuske, Finske i Njemačke u sklopu projekta Water LITE. Za naše gosti pripremili smo bogat program tako da su posjetili mnoge gradove Istre kao što su Buje, Umag, Poreč, Rovinj i Pula. Dio vremena također su proveli i u našoj školi, gdje su se održale brojne aktivnosti. Prvi dan smo proveli međusobnim upoznavanjem kroz igre i prezentacijama škole i regija iz kojih dolazimo. Drugi dan posjetili su Institut Ruđer Bošković (Centar za održavanje mora) u Rovinju. Treći dan smo u hotelu bili na predavanju o upravljanju voda u hotelskom poduzeću. Iz hotela smo krenuli za Poreč,  gdje smo imali slobodno vrijeme za ručak. Nakon slobodnog vremena krenuli smo u Institut za poljoprivredu i turizam gdje smo sudjelovali na dvije zanimljive prezentacije. Četvrti dan bio je radni i proveli smo ga u školi. Svi učenici zajedno su sa profesorima bili podjeljeni u različite radionice u kojima smo trebali izvršiti svoje zadatke. Peti dan, koji je također bio i posljednji dan druženja proveli smo u hotelu.


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE U ČITANJU „ČITANJEM DO ZVIJEZDA“
Ivančica Sabadin / datum: 14. 5. 2017. 09:00

Da je moguće približiti se zvijezdama dokazali su učenici 4.a razreda koji su u kvizu „Čitanjem do zvijezda“ postigli veliki uspjeh.
Na trećoj razini natjecanja, nacionalnoj „Čitanjem do zvijezda“, učenici 4.a razreda Nikolina Anastasijevski i Natan Radetić plasirali su se u sam vrh ljestvice.
Treća razina natjecanja održala se u utorak 24. travnja. 2017. godine.
Zahvaljujući Istarskoj županiji, zajedno sa školama iz Labina, Pule i Poreča i njihovim mentoricama stigli smo do Zagreba, točnije do XVI. Gimnazije. Tamo su učenici pristupili  on-line kvizu zajedno s ostalim učenicima.
Kandidati koji su prošli prvu i drugu razinu natjecanja odgovarali su na sedamdeset i pet pitanja koja se odnose na četiri pročitana djela, „Dnevnik jedne narkomanke“, Patnje mladog Werthera,  „Apsolutno istiniti dnevnik Indijanca na određeno vrijeme“ i „Dnevnik jedne gimnazijalke“.
Od 155 učenika koji su rješavali kviz na državnoj razini, Nikolina dijeli 6. mjesto s 88% točnih odgovora, a Natan 13. mjesto s 79% točnih odgovora.
Mentorice učenicima bile su profesorice Maša Čiča i Majda Cvitko, prof.

Čestitke Nikolini i Natanu!! 

Foto album


[OPŠIRNIJE]Treći Susret ljudskih prava
Ivančica Sabadin / datum: 2. 5. 2017. 10:05

I ove su godine učenici Gospodarske škole Buje sudjelovali na trećem Susretu ljudskih prava. Na susretu se okupilo više od tisuću učenika iz svih istarskih srednjih škola. Susret se održao 26. travnja 2017. u pazinskoj sportskoj dvorani na temu "Ljudska prava u doba digitalnog građanstva".
- Štitite sebe, štitite svoju privatnost, štitite svoje obitelji, prijatelje, djecu, radujte se, družite, ali radite to odgovorno, kazao je uvodno pazinski gradonačelnik Renato Krulčić poželivši srednjoškolcima dobrodošlicu.
Koristimo sve što nam pruža Internet i digitalno doba, ali nemojmo zaboraviti međusobnu komunikaciju, upoznavanja i prijateljstva, kazao je istarski župan Valter Flego službeno otvorivši susret.

Izvor: Glas Istre


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz talijanskog jezika Split od 9. – 11. travnja 2017.
Ivančica Sabadin / datum: 26. 4. 2017. 15:13

Corvo, Prendi , Tritonus, Kiklop, Ludilo, Remiđo, Fabro nisu imena učenika  nego lozinke koje su oni sami odabrali. Mogli bi podublje analizirati njihov izbor, što se krije iza svake odabrane riječi da bi možda na kraju doznali nešto više o tim učenicima koji su nakon školskog, prošli na županijskom i stigli do državnog natjecanja. Svi su oni već pobjednici ali se među njima ipak traže najbolji. Veliki je to pritisak, napor i u konačnici doživljaj. Ove godine Erik Brečević iz 4.a i Lenny Dagostini iz 3.a, dva elektrotehničara u pratnji profesorice Nevenke Vidović bili su u Splitu. I. gimnazija Split bila je domaćin natjecanja i stvarno se potrudila oko organizacije. Naši su dečki bili stvarno dobri. U Kategoriji strukovnih škola Erik je postigao 6. mjesto. Lenny je za samo jedan bod razlike osvojio 2. mjesto u Kategoriji gimnazija. Mogli bi na šaljiv način reći da je bio pravi kavalir i prepustio 1. mjesto maturantici iz Bujske gimnazije. Ona će dogodine sigurno na fakultet a Lenny ako bude htio ima još jednu priliku. 

Foto album


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje u zanimanju prodavač
Ivančica Sabadin / datum: 18. 4. 2017. 17:17

U Ekonomskoj školi Braća Radić Đakovo, od 10. do 12. travnja 2017. godine, održano je Državno natjecanje u zanimanjima komercijalist i prodavač. Sudjelovalo je 27 učenika i 15 mentora iz cijele Hrvatske.
Natjecanje su proveli Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ekonomska škola Braća Radić Đakovo.
U zanimanju prodavač drugo mjesto osvojila je  Melisa Demić iz Gospodarske škole Istituto professionale Buje s mentoricom profesoricom Kristinom Rogić.
Učenici i mentori imali su priliku upoznati Đakovo, srce Slavonije, prekrasnu i impozantnu katedralu Sv. Petra, Državnu ergelu Đakovo i muzej Đakovštine.

Čestitke Melisi i mentorici profesorici Rogić!

Foto album


[OPŠIRNIJE]Osvojeno 3. mjesto na Državnom natjecanju učenika frizera
Ivančica Sabadin / datum: 11. 4. 2017. 11:55

Državno natjecanje učenika frizera održano je u Vinkovcima 3. travnja 2017. godine. Na natjecanju su sudjelovali učenici koji su se svojim uspjehom na Međužupanijskim natjecanjima plasirali na Državno natjecanje. Ukupno je sudjelovalo 21 učenica i učenik i to u dvije natjecateljske kategorije: Ženska dnevna i vjenčana frizura i Muška dnevna frizura + šišanje i moderna frizura.
Našu školu predstavljala je učenica 3.C razreda Nikol Miloš pod vodstvom mentorice Ivane Grgić.
Nikol je osvojila 3. mjesto u kategoriji Muška frizura i Gospodarskoj školi osigurala brončanu medalju.
Čestitke Nikol i njezinoj mentorici!


[OPŠIRNIJE]Dan otvorenih vrata
Ivančica Sabadin / datum: 10. 4. 2017. 10:58

U želji za što boljim informiranjem osmaša osnovnih škola, a u svezi njihova odabira budućeg zanimanja, u Gospodarskoj školi Buje dana 30. ožujka održao se već šestu godinu za redom Dan otvorenih vrata. Sto osamdeset učenika završnih razreda osnovnih škola Marije i Line iz Umaga, „Mate Balota“ iz Buja,  „Rivarella“ iz Novigrada, Milana Šorga iz Oprtlja te učenici Osnovne škole „Tar- Vabriga „ u pratnji svojih razrednika  posjetili su i upoznali školu u kojoj bi mogli nastaviti školovanje.
Mlade je posjetitelje dočekala spremna ekipa profesora i učenika Gospodarske škole Buje, predvođena ravnateljem Milivojem Gospićem, prof.
Budući učenici posjetili su prostore u kojima se odvija teoretska i praktična nastava  te su kroz deset radionica na zanimljiv način upoznati s raznolikom ponudom programa i zanimanjima koje škola nudi. 

Foto album


[OPŠIRNIJE]Posjet sajmu COSMOPROF
Ivančica Sabadin / datum: 10. 4. 2017. 10:38

Učenici 1., 2. i 3. razreda smjera kozmetičar i frizer, posjetili su u pratnji nastavnice Jasmine Baf Radijevac sajam COSMOPROF. Najveći je to europski sajam frizerstva i kozmetike koji se održao u Bologni od  17. do 19.03.2017.
Osim sajma frizerstva i kozmetike, učenici su posjetili muzej Ferrarija. Uz pratnju, posjetile su i centar Riminija -PalazzoMalateste, Augustov slavoluk i druge kulturne znamenitosti. Slijedio je posjet obližnjoj Republici San Marino uz degustaciju njihovog tipičnog pića od breskve.
Učenici su posljednji dan posjetili sajam frizerstva i kozmetike gdje su upoznali novitete iz struke: uljepšavanje noktiju akrilom, trajnim lakom, gelom i tipsama; prezentirane sunove manualne tehnike masaže najnovijim suvremenim aparatima.
Za posjetitelje sajma bilo je organizirano natjecanje glamur frizera polaznika L'Oreal Akademije; učenici su vidjeli poznate frizere na djelu koji su prezentirali bojanje kose suvremenim tehnikama.
Učenici su imali mogućnost kupnje aparata i preparata po nižim cijenama te isprobavanje usluga šminkanja, manikiranja i tretiranja kose besplatno.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Vino u kulturi i tradiciji Bujštine
Ivančica Sabadin / datum: 15. 3. 2017. 12:56

Dana 8. ožujka 2017. učenici naše škole u pratnji sa profesoricama Anamarijom Kurelić, Ivom Juranović, Kristinom Rogić i Tamarom Sapanjoš,u sklopu realizacije projekta Zavičajna nastava na temu: Vino u kulturi i tradiciji Bujštine, posjetili su vinski podrum obitelji Kozlović u Momjanu. Vinarija Kozlović je jedan od najljepših svjetskih vinskih podruma koji se ističe po svojoj arhitekturi i dizajnu. Učenici su uz stručno vodstvo obišli unutrašnjost podruma te su se upoznali sa samim procesom odabira sorti grožđa, načinom proizvodnje i njegovanja vina.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Posjet tvrtki PD automarketing d.o.o. Buje
Ivančica Sabadin / datum: 15. 3. 2017. 09:00

Dana 14.ožujka 2017. učenici 3.B razreda u pratnji profesorice Kristine Rogić posjetili su tvrtku PD automarketing d.o.o. Buje koja se bavi prodajom novih i rabljenih automobila.
Učenici su upoznali vlasnika tvrtke Davora Dvornika koji je ispričao kako se bavi prodajom automobila od 1992.godine. Gospodin Dvornik je održao  kratko predavanje o odnosu kupca i prodavača. Naglasio je da je jako važno graditi pošten i otvoren odnos s kupcem jer se tako gradi lojalnost potrošača prema prodavaču. Prodavač mora prenositi pozitivne emocije i prepoznati želje potrošača i tada će biti uspješan.

Foto album


[OPŠIRNIJE]POSJETA CENTRU ZA TEHNIČKU AKTIVNOST „VERUDA“ I CENTRU ZA ISTRAŽIVANJE MATERIJALA ISTARSKE ŽUPANIJE „METRIS“
Ivančica Sabadin / datum: 15. 3. 2017. 06:56

Učenici zanimanja Automehaničari i Instalateri kućnih instalacija razred 3d i učenici Elektrotehničari razreda 2a, 3a i 4a sudjelovali su 10. 03. 2017. godine na stručnom posjetu pod vodstvom trojice nastavnika Gospodarske škole. U sklopu izleta posjetili su Centar za tehničku aktivnost „Veruda“ i Centar za istraživanje materijala Istarske županije „Metris“. Obilazak se odnosio na popularizaciju tehničke kulture kroz nadopunu obrazovanja i odgojnih programa. U centru „Veruda“ učenici su se upoznali sa područjima prometne kulture, automodelarstva, robotike, elektrotehnike, informatike, mehanike, vrstama energije i optike. U centru „Metris“ učenici su upoznali načine ispitivanja materijala kroz kemijski odjel, mehanički odjel i biotehnički odjel. Laboratoriji – odjeli, opremljeni su najsuvremenijom opremom potrebnom za kvalitetno ispitivanje materijala, kao npr. pretražni elektronski mikroskop, matalografskim mikroskopom, optičkim stereomikroskopom, računalnim radnim stanicama sa softwerom za numeričku analizu, statička kidalica 250 Kn, uređajem za mjerenje tvrdoće, Charpy njihalo i nizom uređaja za analizu bioloških uzoraka i uzoraka hrane.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Posjet Hrvatskom Saboru
Ivančica Sabadin / datum: 5. 3. 2017. 16:56

U srijedu 1.ožujka ove godine,učenici  4.A, 3.B i 2.B razreda naše škole posjetili su  Hrvatski Sabor. Pripreme su trajale nekoliko mjeseci, naime  toliko je trebalo čekati termin obilaska Sabora. Tog dana krenuli smo u 7 sati iz Umaga, zatim u Buje, Buzet….i  prošli  kroz  snijeg  i  ledenu  kišu do Zagreba gdje nas je čekalo hladno ali suho vrijeme.
Žurnim koracima iz autobusa, preko trga Bana Jelačića ugrijali smo se do Markova trga i zgrade Sabora. Dočekali su nas sa osmjehom iako smo kasnili desetak minuta. Jedna nova djelatnica provela nas je kroz zgradu Sabora i obrazložila sve što nas je zanimalo. Bili smo i na galeriji Sabornice, prisustvovali zasjedanju Sabora te se slikali u maloj Sabornici u kojoj je nekad zasjedao županijski dom.
Po izlasku iz zgrade zasjalo je sunce i ostatak vremena proveli smo u vedrom raspoloženju.
Svi smo se na vrijeme sakupili kod autobusa i sretno vratili svojim kućama.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Posjet supermarketu Superkonzum-Radnička
Ivančica Sabadin / datum: 5. 3. 2017. 16:49

Prvog dana ožujka, učenici Gospodarske škole u pratnji njihovih nastavnika, uputili su se u Zagreb. Osim posjeta Hrvatskom saboru, posjetili su i jednu posebnu prodavaonicu – Superkonzum u Radničkoj ulici. Prodavaonica je rangirana u TOP-15 svjetskih prodavaonica prema The global food&grocery experts – IGD-u. IGD je vodeća strukovna organizacija na području trgovine koja svake godine objavljuje popis od petnaest prodavaonica u svijetu koje treba posjetiti. Na popisu za 2017. godinu, među trgovinama od Sydneya do Toronta te od Buenos Airesa do Shangaia na popisu se našla i Super Konzum Radnička.
Učenike su dočekali predstavnice prodavaonice i predstavnik Konzum Akademije. Obrazložili su im zašto je ova prodavaonica primjer Premium supermarketa s obzirom na uređenje i asortiman i detaljnije opisali svaki prodajni odjel te način korištenja tableta na kolicima za kupovinu. Učenici i nastavnici su sa zanimanjem razgledavali Superkonzum, a kasnije i kupovali. 

Foto album


[OPŠIRNIJE]Gastro 2017
Ivančica Sabadin / datum: 5. 3. 2017. 16:43

23. 02. 2017. u hotelu Bellevue u Malom Lošinju održano je regionalno natjecanje Gastro 2017. Na natjecanju je sudjelovalo 8 škola iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Gospodarsku školu Buje predstavljali su učenici 3.B razreda:
Nikola Sokač, kuhar, 1. disciplina: pripremanje menija od 4 slijeda. Osvojeno 4. mjesto.
Danijela Sirotić, konobar, 2. disciplina: posluzivanje menija od 4 slijeda. Osvojeno 5. mjesto.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz talijanskog jezika
Ivančica Sabadin / datum: 27. 2. 2017. 14:30

24. veljače Gospodarska škola bila je domaćin Županijskog natjecanja iz talijanskog jezika. Natjecanju je pristupilo ukupno 37 učenika iz srednjih škola diljem Istre. Rezultati po kategorijama su:

Gimnazije – lista A: 1. mjesto Valentina Puškadija (SŠ Mate Balote Poreč), 2. mjesto Livio Žužić (Gimnazija i strukovna škola J.Dobrile Pazin) i 3. mjesto Tea Ritoša (SŠ Mate Balote Poreč)

Gimnazije – lista B: 1. mjesto Paola Milotić (Gimnazija i strukovna škola J.Dobrile Pazin), 2. mjesto Rita Rumbolt ( SŠ Zvane Črnje – Rovinj)

Gimnazije/Strukovne škole – lista C: 1. mjesto Romina Damjanić (Glazbena škola Ivana Matetića - Ronjgova Pula) i Gianna Kozlović (SŠ Vladimir Gortan - Buje), 2. mjesto Ariana Turković (SŠ Mate Balote), 3. mjesto Lenny Dagostini (Gospodarska škola Istituto Professionale – Buje), Mattea Grbeša (SŠ Mate Balote Poreč) i Braian Perin (SŠ Mate Balote).

Strukovne škole – lista A: 1. mjesto Natalia Orzan (Turističko - ugostiteljska škola Antona Štifanića – Poreč), 2. mjesto Erik Brečević (Gospodarska škola Istituto Professionale – Buje) i 3. mjesto Petra Šimičić (Glazbena škola Ivana Matetića - Ronjgova Pula)

Strukovne škole – lista B: 1. mjesto Sandi Radešić (SŠ Zvane Črnje - Rovinj)

Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima. 

Foto album


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje u tehnici prodaje za zanimanje prodavač
Ivančica Sabadin / datum: 25. 2. 2017. 10:38

U četvrtak, 23. veljače 2017. održano je Međužupanijsko natjecanje u tehnici prodaje za zanimanje prodavač. Natjecanje je održano u Gospodarskoj školi Buje i prodavaonici Konzum 623 u Bujama. Na natjecanju su sudjelovale učenice iz Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci i Gospodarske škole Buje. Učenice iz Rijeke – Marija Smojver i Antonija Mehmedi osvojile su drugo i treće mjesto. Njihov je mentor profesor Kristijan Pupovac. Učenica iz Buja – Melisa Demić osvojila je maksimalan broj bodova i plasirala se je na prvo mjesto. Njezina je mentorica profesorica Kristina Rogić. Tročlano povjerenstvo bilo je sastavljeno od profesorica: Iva Andračić, Marija Paštar-Kovačić i Gordana Bagarić. Kupac je bio profesor Vinko Krička. Prvoplasirana učenica očekuje poziv na Državno natjecanje koje će se održati početkom travnja u Đakovu. Sretno!

Foto album


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz engleskog jezika
Ivančica Sabadin / datum: 23. 2. 2017. 12:46

Dana 21. veljače 2017. održano je Županijsko natjecanje iz engleskog jezika u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazina. Na natjecanju su sudjelovali učenici: Luka Morgan (kategorija: 2.razred strukovnih škola) i Tomislav Keglević (kategorija: 4. razred strukovnih škola).
Učenik Luka Morgan je riješio 67 od mogućih 100 bodova te zauzeo 5. mjesto, Tomislav Keglević riješio je 60 od mogućih 100 bodova te time zauzeo 6. mjesto.

Čestitke učenicima!


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz engleskog jezika
Ivančica Sabadin / datum: 20. 2. 2017. 18:21

Dana 25. siječnja održano je školsko natjecanje iz engleskog jezika. Sudjelovalo je 9 učenika - 3 učenika 4.a razreda te 6. učenika 2.a razreda.
Dvoje učenika je riješilo test za prolaz na županijsko natjecanje - Luka Morgan (2. razred) riješio je 46 od mogućih 60 bodova te time stekao pravo na sudjelovanje na županijskom natjecanju te Tomislav Keglević (4. razred) riješio je 44 od mogućih 60 bodova. Mentorica Luke Morgana je profesorica Lucija Krizmanić, prof. engleskog jezika.
Mentoica Tomislava Keglevića je Iva Juranović, prof. engleskog jezika.
Županijsko natjecanje iz engleskog jezika održat će se dana 21. veljače 2017. u 10h u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Pazinu. 


[OPŠIRNIJE]Natjecanje učenika prodavača
Ivančica Sabadin / datum: 20. 2. 2017. 18:19

Melisa Demić, učenica 3.B razreda, obrazovne skupine prodavači, na školskom natjecanju od 30.1.2017. ostvarila je više od 80 % bodova, točno 97 bodova. Melisa je time ostvarila pravo na sudjelovanje Međužupanijskom/Županijskom natjecanju  koje će se organizirati 23.2.2017. u Gospodarskoj školi u Bujama.
Mentorica na pripremama za natjecanje je Kristina Rogić, profesorica ekonomske grupe predmeta. 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz Osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici
Ivančica Sabadin / datum: 20. 2. 2017. 18:17

Dana 28. 2. 2017. godine učenici 2.a razreda Luka Morgan i Teo Ferenac, zanimanje Elektrotehničar, u pratnji mentora Manuela Žužića idu na Županijsko natjecanje iz Osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici u Puli. 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz talijanskog jezika
Ivančica Sabadin / datum: 20. 2. 2017. 11:27

U petak 24. veljače 2017. Gospodarska škola Buje domaćin je  Županijskog natjecanja iz talijanskog jezika za srednje škole.  Učenici iz svih srednjih škola Istarske županije   pristupili su  školskom natjecanju 23. Siječnja 2017. i postignutim  rezultatima ušli su u ljestvicu  konačnog poretka za   Županijsko natjecanje. Učenici se natječu u pet kategorija i ukupno ih je 37.

Na Županijsko natjecanje iz Gospodarske škole idu učenici Matteo Benčić, Erik Brečević, Manuel Brozolo, Lenny Dagostini i Ana Marija Prodan pod vodstvom mentorice Nevenke Vidović.

Vremenik natjecanja.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje Gastro 2017
Ivančica Sabadin / datum: 20. 2. 2017. 11:10

Međužupanijsko natjecanje ugostiteljskih i turističkih škola Gastro odžat će se 23.04. u Srednjoj školi Ambroza Haračića, Mali Lošinj. Na natjecanju sudjeluju turističke i ugostiteljske škole Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. 
Predstavnici Gospodarske škole natjecat će se u dvije discipline:
Discplina 1 - Pripremanje menu-a: Nikola Sokač, 3.b razred (mentor Biba Tenžera-Čengija).
Dicplina 2 - Posluživanje menu-a: Danijela Sirotić, 3.b razred (mentor Mersiha Grgić).


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz hrvatskog jezika
Ivančica Sabadin / datum: 20. 2. 2017. 11:02

Školsko natjecanje iz hrvatskog jezika održano je 2. veljače 2017. Na Županijsko natjecanje plasirali su se učenici Gospodarske škole:
U kategoriji 1. razreda: Ivan Posedel, Mihael Fintić i Ante Djedjović (mentorica je profesorica Sandra Sušanj).
U kategoriji 4. razreda: Nikolina Anastasijevski i Ines Marušić (mentorica je profesorica Rozika Kuti Stiković). 
Županijsko natjecanje održat će se 6. ožujka 2017. u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču.


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje učenika frizera
Ivančica Sabadin / datum: 20. 2. 2017. 11:00

Međužupanijsko natjecanje učenika frizera održano je 17. veljače 2017. u Puli. Ukupno je sudjelovalo 14 učenika i to 7 u ženskoj i 7 u muškoj kategoriji.  Učenica 3.c razreda Gospodarske škole Nikol Miloš osvojila je 2. mjesto s ukupno 238 bodova. Nikol će predstavljati našu školu na Državnom natjecanju koje će se održati 3. travnja u Vinkovcima. 


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNI KOKTEL 2016.
Ivančica Sabadin / datum: 20. 1. 2017. 11:17

Svaki završetak prvog polugodišta učenici i zaposlenici naše škole obilježavaja Božićnim koktelom. Tako se, naime, naziva priredba koja se tradicionalno tom prigodom održava u Pučkom učilištu u Bujama. Ove godine održala se 23. prosinca, u petak, u 11 sati. Voditelji priredbe bili su Mihael i Eni, a program je imao devet točaka.. Počelo je pjesmom koju su otpjevali Brozolo i Ana u pratnji Markove gitare, a zatim je slijedila „Snjeguljica – u potrazi za uspjehom“ u kojoj su glumili Tina, Kristijan, Dean, Filip, Melisa, Ivana i Ana. Slijedila je pjesma „Sve još miriše na nju“ u izvedbi budućih zvijezda File i Selme. Maturantice iz 3.c i Simona (4.a)  otplesale su dio iz mjuzikla „Grease“. „Sound lesson 404“ je naziv skeča u kojem su nam Krt, Nikolina i Natan pokazali kako bi poznate filmske scene izgledale s drugačijom muzikom.  Jozić, Štiglić, Brečević i Ljubomir u bijelim suknjicama pripremili su isječak iz „Labuđeg jezera“. Ana je dočarala Božićnu atmosferu i otpjevala „Sretan Božić svakome“. Krampus Dean i Djed Mraz Kiki uživali su u plesnoj točki „Santa Baby“ gledajući Anu, Ivanu, Melisu i Tinu. I za kraj, „XX Faktor Christmas“ digao je na noge publiku sa svoja tri kandidata i pobjednicima koje je pljeskom izabrala publika. Članovi žirija bili su Ermina, Amel i Pajić, voditeljica Ana Marija Prodan, a kandidati Manuel i Leon, Kristina Veseli i Elvisa i Stela.

A spomenut ćemo i profesorice : Nevenka Vidović, Majda Cvitko , Lucija Krizmanić i tonski asistent Maša Čiča.

Ne propustite naš sljedeći Koktel!!!

Foto album


[OPŠIRNIJE]UČENIK 4.a RAZREDA, ARIJAN JOZIĆ, JEDAN OD DOBITNIKA „PLAVE VRPCE VJESNIKA“ ZA 2016. GODINU
Ivančica Sabadin / datum: 19. 1. 2017. 09:01

Učenik 4.a razreda naše škole, Arijan Jozić, jedan je od dobitnika „Plave vrpce“ za 2016. godinu.  Naime, Marijan Babić nagrađen je Zlatnim prstenom i svilenim plamencom Plave vrpce Vjesnika jer je noću iz valovitog mora spasio 75-godišnjeg Čeha. Babić je, nakon što je primio poziv Lučke kapetanije, krenuo gliserom u potragu, zajedno sa 16-godišnjom kćeri Anabel i njenim 17-godišnjim prijateljem Arijanom. Kako je rekao, nedaleko Poreča zatekli su iscrpljenog čovjeka, koji se držao za prevrnutu jedrilicu. Babić ga je izvukao iz mora uhvativši ga za ruke, a Arijan ga je pritom držao za noge.

U razgovoru s Arijanom, on skromno kaže: „Ovo je za mene bilo nezaboravno iskustvo. Drago mi je što smo mogli pomoći unesrećenom jedriličaru. Danas, da se nađem opet u takvoj situaciji, bez razmišljanja bih isto to napravio!“ 


[OPŠIRNIJE]Posjet Francuskoj u sklopu projekta Water LITE
Ivančica Sabadin / datum: 18. 1. 2017. 06:47

Učenici smjera elektrotehničar: Leon Mekić, Mark Djerdjaj, Leo Muzica, Ivan Posedel, Loris Šolić i Haris Zadrija-Grgić u pratnji profesorica Ive Juranović i Ive Andračić se od 15 - 20.1.2017. nalaze u Francuskoj (Massy) u sklopu projekta Water LITE. Osim rada na projektnim aktivnostima, zajedno s profesorima i učenicima iz Francuske, Finske i Njemačke posjetili su Versailles.

Foto album


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju