preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Buje

Login
Školski e-Rudnik

E-dnevnik

ProjektiKalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

vijesti
Čestitka
Ivančica Sabadin / datum: 17. 12. 2018. 12:42


[OPŠIRNIJE]Z A P I S N I K s roditeljskog satsanka
Dalibor Pašić / datum: 12. 12. 2018. 14:31

Gospodarska škola Buje

Školski brijeg 1, Buje

 

ZAPISNIK S RODITELJSKOG SASTANKA 2.b, 2.c, 2.d i 3.a razreda

Izbor agencije za višednevnu izvanučioničku nastavu

 

održanog, 11. prosinca 2018. godine u 17 sati

 

Nazočni: ravnatelj Milivoj Gospić

Razrednici: Saša Stiković, Manuel Žužić, Lucija Krizmanić, Gordana Bagarić

Roditelji učenika 2.b, 2.c, 2.d i 3.a razreda, sveukupno 27

 

Dnevni red:

  1. Izbor agencije za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave

[OPŠIRNIJE]Z A P I S N I K s otvaranja ponuda po javnom pozivu
Dalibor Pašić / datum: 5. 12. 2018. 12:09

Gospodarska škola Buje
Školski brijeg 1, Buje


ZAPISNIK


S otvaranja ponuda po javnom pozivu
održanog, 3. prosinca 2018. godine u 13,30 sati
Nazočni: ravnatelj Milivoj Gospić, prof.
Razrednici: Saša Stiković, Manuel Žužić, Gordana Bagarić, Lucija Krizmanić
Predstavnici roditelja: Sanja Jakovljević, Meri Franičević Gorjan, Martina Rahmanović
Predstavnici učenika: Patrik Jakovljević, Mihael Fintić, Tin Dragić, Lara Rahmanović
Predstavnici agencije: Denis Kramarić, Speranza d.o.o. Zagreb


[OPŠIRNIJE]N A T J E Č A J za popunu slobodnog radnog mjesta
Dalibor Pašić / datum: 30. 11. 2018. 10:18

GOSPODARSKA ŠKOLA  ISTITUTO PROFESSIONALE, BUJE, Školski brijeg 1, raspisuje

 

N A T J E Č A J
za popunu slobodnog radnog mjesta:

 

NASTAVNIK RAČUNALSTVA


[OPŠIRNIJE]VET Schools Partnership Network
Ivančica Sabadin / datum: 9. 11. 2018. 10:48

Tri profesora Gospodarske škole sudjeluju u provedbi projekta VET Schools Partnership Network u Njemačkoj u Mulheimu. Za vrijeme projekta obići će srednju školu u Mulheimu koja školuje učenike za zanimanje automehatroničar. U sklopu posjeta sudjelovat će u provedbi teoretske i praktične nastave za navedeno zanimanje. Također će prisustvovati održavanju nastave u zanimanjima elektrostruke. U Freiburgu će se posjetiti škola koja školuje učenike za zanimanje Instalater kućnih instalacija. Također će, u sklopu projekta, imati priliku  obići različite ustanove vezane za razvoj gospodarstva i školstva, kao i privatne tvrtke i velike automehaničarske servise.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Posjet špilji Mramornici
Ivančica Sabadin / datum: 5. 11. 2018. 20:20

Dana 25.10.2018. u organizaciji profesorice Radmile Deutsch i profesorice Ive Andračić, 1.A razred posjetio je špilju Mramornica u Općini Brtonigla. Do špilje smo došli autobusom u pratnji naših profesorica. Kod ulaza u špilju čekala nas je  službena vodičkinja. Ona nas je vodila u samu špilju i dala nam informacije o zanimljivostima špilje Mramornice.

 


[OPŠIRNIJE]PROJEKT ZAVIČAJNE NASTAVE
Ivančica Sabadin / datum: 22. 10. 2018. 21:01

U sklopu projekta Zavičajne nastave pod nazivom ''Povijest krušne peći u Bujama'', učenici drugih razreda i njihove mentorice, prof. Kristina Rogić i Sanela Beneš, 16. listopada 2018. godine, posjetili su prvu krušnu peć u Bujama. Prva poznata krušna peć sada je već dio i baština novootvorenog prostora pod nazivom ''AL VECIO FORNO'' (Ulica 1. svibnja). Navedeni objekt je tradicija u malome, u njemu možete pronaći autohtonu krušnu peć,  čija gradnja seže u nama daleko 19. stoljeće, koja je iznjedrila hranu i pekarske proizvode za tadašnje Buježane. Osim krušne peći, učenici su vidjeli mnoštvo ručno napravljenih i autohtonih suvenira te plodova istarskih vinograda i maslinika. Od sadašnjih vlasnika čuli su zanimljivu i poučnu priču o samom nastajanju kruha i značaju ove krušne peći za lokalno stanovništvo te su produbili svoje znanje o materijalnoj i nematerijalnoj baštini svoga kraja.

Foto album


[OPŠIRNIJE]DANI KRUHA
Ivančica Sabadin / datum: 22. 10. 2018. 20:57

U sklopu projekta Zavičajne nastave pod nazivom ''Povijest krušne peći u Bujama'', učenici drugih razreda i njihove mentorice, prof. Majda Cvitko, Kristina Rogić i Sanela Beneš, obilježili su ''Dane kruha'' u Gospodarskoj školi. Učenici drugih razreda, uz pomoć profesora stručnih predmeta (Kuharstvo) Ivice Brčića, pekli su i dekorirali razne pekarske proizvode. Uz precizne i profesionalne savjete Kuhara učenici su tako učili načine i recepte priprave kruha; kako se nekada pravio i kako se danas pravi. Učenici prodavači i kuhari su već odavno upućeni u tijek i način izrade pekarskih i krušnih proizvoda, no ovoga puta su im bili i od pomoći učenici elektrotehničkog smjera. Tako da su i oni vidjeli čari ovog plemenitoga zanimanja i to su zabilježili fotoaparatom. Gotovi su pekarski proizvodi također bili dostupni za degustaciju ostalim učenicima škole jer su se dijelili na samom ulazu u školu. Učenici su izložili svoje produkte na dekoriranom stolu kojega su isto tako ukrašavali sudionici projekta.

Foto album


[OPŠIRNIJE]POSJETA MOTODROMU POREČ
Ivančica Sabadin / datum: 9. 10. 2018. 20:55

Učenici zanimanja Automehaničari razreda 2d i 3d sudjelovali su 05. 10. 2018. godine na stručnom posjetu pod vodstvom trojice nastavnika Gospodarske škole – Saše Stikovića, Zdenka Stjepanovića i Igora Vivode. Uz tri nastavnika na izlet je išlo 19 učenika. U sklopu izleta posjetili su Motodrom Poreč.
 

Motodrom Poreč je jedna od najkvalitetnijih karting pista u Hrvatskoj, izgrađena 1999 godine po najvećim svjetskim standardima moto sporta. Motodrom nudi sigurnu, zanimljivu, uzbudljivu i adrenalinom začinjenu zabavu.

Glavna karting staza dugačka 600 m i široka 7-9 m omogućava zanimljivu, sigurnu i zabavnu vožnju. A također postoji i bambini staza koja je posebno prilagođena najmlađima. Za vožnju se ukupno nudi 60 bolida, a to su go – kart sa 9, 13 i 17 KS, dvosjedi, posebna kart vozila za tri osobe i bambini kart za djecu od 6 do 12 godina.

Na Motodromu učenici su se upoznali sa vrstama i karakteristikama karting vozila. Demonstriran nam je rad najjačega karting vozila. Pokazan nam je način održavanja vozila i njihovih motora – sva vozila koriste Hondine motore, koji uz redovno servisiranje i održavanje nemaju nikakvih kvarova. Objašnjeno nam je da se na bolidima velika pažnja posvećuje gumama i potrebnim tlakovima u gumama, koji se svakodnevno provjeravaju. Također na Motodromu se održavaju i trke profesionalnih vozača koji za potrebe trke i natjecanja dovoze svoja vozila. Brzine koje se razvijaju na ravnom dijelu staze dolaze i do 160 km/h. Na kraju je pokazan primjer  vođenja zapisnika i rezultata treninga i rezultata utrke koji se pokazuju natjecateljima.

Treba napomenuti da su se prije obilaska Motodroma posjetitelji upoznali sa zaštitom na radu (ponašanjem oko i na stazi) kao i potrebnom opremom koju treba imati prilikom vožnje i izlaska na stazu.

Nakon stručne posjete i povezivanja viđenog sa obrađenim gradivom učenici će prezentirati viđeno i naučeno na redovitoj nastavi.

Foto album


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ za upis kandidata u program obrazovanja odraslih
Ivančica Sabadin / datum: 1. 10. 2018. 10:20

GOSPODARSKA ŠKOLA ISTITUTO PROFESSIONALE, BUJE, Školski brijeg 1,  raspisuje

 

NATJEČAJ

za upis kandidata u program obrazovanja odraslih

 

U školskoj 2018./2019. godini upisuju se polaznici/ce u programe za stjecanje srednje stručne spreme:

      1.   školovanje  nakon završene osnovne škole

      2.   dovršetak obrazovanja

3.   program prekvalifikacije/dokvalifikacije


[OPŠIRNIJE]Izbor za učenika/učenicu generacije završnih razreda
Ivančica Sabadin / datum: 28. 6. 2018. 08:30

Gospodarska škola na kraju svake školske godine bira učenika/učenicu  generacije završnih razreda. U izbor ulaze svi učenici koji su barem dva razreda imali odličan uspjeh te su tijekom školovanja imali uzorno vladanje i isticali se radom u slobodnim aktivnostima.

Ove su školske godine kandidatkinje u kategoriji trogodišnjih zanimanja bile učenice: Edisa Šabić, Anita Rexhbeqaj i Sara Omerčević. U kategoriji četverogodišnjih zanimanja kandidati su bili Lenny Dagostini i Matteo Benčić.

Nakon detaljne analize i vrednovanja, učenicima generacije proglašeni su: Sara Omerčević  i Lenny Dagostini.

Foto album


[OPŠIRNIJE]
[OPŠIRNIJE]
[OPŠIRNIJE]POSJET KOTLOVNICI SREDNJE ŠKOLE LEONARDO DA VINCI BUJE
Ivančica Sabadin / datum: 22. 5. 2018. 11:55

 

     Učenici zanimanja Instalateri kućnih instalacija razred 2d, sudjelovali su dana 11. 05. 2018. godine na stručnom posjetu pod vodstvom nastavnika Gospodarske škol.. Uz nastavnika na izlet je išlo 12 učenika. U sklopu izleta posjetili su Kotlovnicu srednje škole Leonardo Da Vinci u Bujama.

     Učenici su upoznati sa osnovnim strojevima i uređajima koji se nalaze u kotlovnici, njihovim funkcijama i karakteristikama kao i potrebnim znanjima i poslovima kotlovničara. Stručna posjeta je bila povezana sa predmetima Tehnologija kućnih instalacija i Praktičnom nastavom.  Zorno su objašnjeni glavni dijelovi i funkcije sustava grijanja kao  što su otvoreni i
zatvoreni sustavi grijanja, gornji i donji razvod  grijanja, vatrocijevni kotlovi, pumpe, ventili, miš ventili,  ekspanzijske posude, manometri i termometri, omekšivač vode, filtar za  vodu, spremište ekstra lakog loživog ulja i ostali dijelovi koje se koriste za uspješan i kvalitetan rad kotlovnice.

    Treba napomenuti da su se prije obilaska postrojenja učenici upoznali sa zaštitom na radu. Također učenici su upoznali važnost poštivanja zaštite na radu, čuvanja zdravlja i zdrave čovjekove okoline koja će omogućiti obavljanje poslova u zanimanju.

    Nakon stručne posjete i povezivanja viđenog sa obrađenim gradivom učenici će prezentirati viđeno i naučeno na redovitoj nastavi.


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje učenika frizera
Ivančica Sabadin / datum: 2. 5. 2018. 12:57

Na Međužupanijskom natjecanju, koje se održalo u Karlovcu 7. ožujka ove godine, naša učenica plasirala se na Državno natjecanje učenika frizera. Natjecanje se održalo u Velikoj Gorici od 19. do 20. travnja. Od jedanaest sudionika, naša je učenica osvojila 6. mjesto. Ponosni smo njezine uspjehe te joj se, kao i svim učenicima koji nas svake godine predstavljaju na raznim smotrama i natjecanjima, zahvaljujemo i čestitamo joj na znanju i upornosti!

Foto album


[OPŠIRNIJE]POSJETA STANICI ZA PROČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA GRADA BUJA
Ivančica Sabadin / datum: 2. 5. 2018. 09:43

     Učenici zanimanja Instalateri kućnih instalacija razred 2d, sudjelovali su dana 27. 04. 2018. godine na stručnom posjetu pod vodstvom dvojice nastavnika Gospodarske škole. Uz dva nastavnika na izlet je išlo 10 učenika. U sklopu izleta posjetili su Stanicu za pročišćavanje otpadnih voda grada Buja.

     Učenici su upoznati sa organizacijom rada, važnosti i potrebe pročišćavanja otpadnih voda, tehnologijom pročišćavanja otpadnih voda i sa  glavnim
uređajima stanice kao što su: rešetka za mehaničko  odstranjivanje smeća, rotomat, kišni bazen, flotacijski bazen,  aeracijski bazen za bakteriološko pročišćavanje otpadne vode,  sekundarna taložnica, zgušnjivač mulja, lagune za sušenje mulja itd. 
Također su vidjeli razne podsustave i sklopove pomenutih uređaja kao  što su vijčane pumpe, elektromotori, senzori za automatiku, razne  vrste cijevi za kanalizaciju, ventile, fitinge itd.
Treba napomenuti da su se prije obilaska postrojenja učenici upoznali sa zaštitom na radu. Također učenici su upoznali važnost poštivanja zaštite na radu, čuvanja zdravlja i zdrave čovjekove okoline koja će omogućiti obavljanje poslova u zanimanju.   
Nakon stručne posjete i povezivanja viđenog sa obrađenim gradivom učenici će prezentirati viđeno i naučeno na redovitoj nastavi.


[OPŠIRNIJE]ZAVIČAJNA NASTAVA – POSJET MUZEJIMA U TRSTU
Ivančica Sabadin / datum: 26. 4. 2018. 16:02

U sklopu projekta Institucionalizacija zavičajne nastave Istarske županije, učenici naše škole u pratnji tri profesorice posjetili su u Trstu Civico Museo della Civiltà Istriana Fiumana e Dalmata  (muzej Istarske, Riječke i Dalmatinske civilizacije). Stručnim predavanjem doznali su o sudbinama esula u Italiji, patnji i neizvjesnosti izbjeglica u privatnim kampovima u Trstu i okolici. Muzej koji nikoga nije mogao ostavitii ravnodušnim je muzej Risiera di San Sabba, nekadašnji koncentracijski logor za vrijeme Drugog svjetskog rata. Povijesničarka ureda za kulturu Grada Trsta zorno je predočila ne samo političke prilike u Trstu i okolici tijekom Drugog svijetskog rata, već i mračnu stranu fašističkih zločina koji su se odvijali u logoru. 

 


[OPŠIRNIJE]IZVANUČIONIČNA NASTAVA – posjet Velom i Malom Lošinju
Ivančica Sabadin / datum: 17. 4. 2018. 19:41

U pratnji profesorica naši učenici 1. A, B i C te 2. B razreda 13. travnja posjetili su Veli i Mali Lošinj. Na Velom Lošinju posjetili su Plavi svijet - Institut za istraživanje i zaštitu mora, gdje im je  održano predavanje o dupinima. Učenici su se upoznali sa samim ponašanjem, genetikom i načinom razmnožavanja dupina, o samim metodama istraživanja dupina te pravilima ponašanja kojih se treba pridržavati kada se promatra dupin. Nakon zanimljivog i poučnog predavanja zaputili su se na Mali Lošinj, točnije prema muzeju Apoksiomena, gdje su također učenici i profesorice uz stručno vodstvo razgledali muzej. Kip Apoksiomena je grčki brončani kip, koji se datira u 2. ili 1. st. pr. Kr., a izvučen je iz podmorja u blizini Lošinja 1999. godine i predstavlja jedan od najočuvanijih primjera bronci iz grčkog razdoblja. Muzej je osmišljen da na jedan didaktički i narativni način odvede učenika do kipa što kod učenika izaziva ushićenje i nestrpljivost. Naši učenici su uživali u svim „sobama“ muzeja, a svojim kućama su se vratili sa još jednim lijepim iskustvom i motivacijom za daljnja učenja i nova otkrića.


[OPŠIRNIJE]POSJETA ZAGREB AUTO SHOWU 2018
Ivančica Sabadin / datum: 17. 4. 2018. 15:09

Učenici zanimanja Instalateri kućnih instalacija i Automehaničari razred 1d i 2d i učenici zanimanja Elektrotehničari razreda 2a i 3a  sudjelovali su 13. 04. 2018. godine na stručnom posjetu pod vodstvom trojice nastavnika Gospodarske škole. Uz tri nastavnika na izlet je išlo 45 učenika. U sklopu izleta posjetili su Zagreb Auto Show 2018.

Zagreb Auto Show 2018 je najposjećeniji i najatraktivniji sajam Zagrebačkog velesajma. Salon je član prestižne OICA obitelji svjetskih autosalona što mu omogućava privilegiju prezentiranja premijernih vozila. Zagreb Auto Show 2018 je projekt od posebnog gospodarskog i društvenog značaja i kao takav uživa punu potporu Republike Hrvatske.


[OPŠIRNIJE]Dani strukovnih nastavnika
Ivančica Sabadin / datum: 14. 4. 2018. 19:57

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizirala je stručni skup pod nazivom „Dani strukovnih nastavnika“ od 26. do 28. ožujka 2018. godine u Opatiji. Na skupu je bilo preko 500 nastavnika koji su kroz trodnevni rad pohađali predavanja i radionice na kojima su se upoznali s novinama u strukovnom obrazovanju, razmijenilo svoja i čulo međunarodna iskustava te se sektorski usavršavalo.

Konferenciju je u ime ministrice Blaženke Divjak otvorio pomoćnik ministrice Vlado Prskalo a sudionike skupa je pozdravio gdin. Mile Živčić, ravnatelj ASOO.

Našu školu su predstavili strukovni nastavnici iz sektora osobnih usluga, turizama i ugostiteljstva, elektrotehnike i strojarstva. Na skupu su sudionici odslušali pet plenarnih predavanja i pet sektorskih i međusektorskih predavanja.

Popis predavača, prezentacije i slike sa skupa se nalaze na linkovima:

Radionice i predavači ASOO - izvještaj Prezentacije i slike

Foto album


[OPŠIRNIJE]PROJEKT WATER LITE – OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA VODA
Ivančica Sabadin / datum: 13. 4. 2018. 12:08

Povodom Svjetskog dana voda 22. ožujka, u sklopu projekta Water LITE, 6 učenika smjera elektrotehničar s profesoricama posjetili su Istarski vodovod u Buzetu. Istarski vodovod je u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam iz Poreča organizirao Dan otvorenih vrata i Info dan na kojemu su učenici imali priliku obići postrojenja vodovoda uz stručno vođenje. Nakon razgledavanja započeo je Info dan na kojemu su učenici predstavili projekt Water LITE i upoznali prisutne s aktivnostima i ciljevima projekta. Osim naše škole u Info danu sudjelovali su i domaćini Istrarskog vodovoda, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, tvrtka Rudan d.o.o, EcoDomus i Srednja škola Buzet koji su zanimljivim prezentacijama obilježili Svjetski dan voda.

Sljedećeg dana, 23. ožujka u našoj školi održana je Skype konferencija s učenicima iz Finske, Njemačke i Francuske, na kojoj su ostalim učenicima predstavili kako se u našoj školi obilježio Svjetski dan i što smo posjetili. 


[OPŠIRNIJE]DAN OTVORENIH VRATA GOSPODARSKE ŠKOLE BUJE
Ivančica Sabadin / datum: 13. 4. 2018. 10:38

Već tradicionalno, s početkom proljeća, a u suradnji s osnovnim školama, održan je Dan otvorenih vrata Gospodarske škole Buje. I ove nam je godine u posjet došlo oko 190 učenika iz O.Š. „Mate Balota“ iz Buja, O.Š. „Marije i LIne“ iz Umaga, O.Š. „Rivarela“ iz Novigrada, O.Š. „Milana Šorga“ iz Oprtlja te O.Š. „Tar-Vabriga“. Prilika je to da se osmaši upoznaju s radom škole i da im se pruži prilika da što informiranije donesu odluku o upisu u srednju školu. Gospodarska škola obrazuje učenike za vrlo atraktivna trogodišnja i četverogodišnja strukovna zanimanja: konobare, kuhare, kozmetičare, frizere, prodavače, instalatere kućnih instalacija, automehaničare i elektrotehničare.

Učenici su, uz vodstvo svojih profesora i stručnih učitelja osmašima predstavili programe i zanimanja u koja se mogu upisati u narednoj školskoj godini i to kroz niz radionica u kojima su gosti mogli vidjeti što se i na koji način uči u pojedinom zanimanju. 


[OPŠIRNIJE]Izlet u Zagreb 12.3.2018.
Ivančica Sabadin / datum: 11. 4. 2018. 18:13

Učenici Gospodarke škole Buje, smjera Elektrotehničar 12.3.2018. išli su na izlet u Zagreb kako bi posjetili tvornicu Končar – Energetski transformatori d.o.o  i pogledali izložbu „Nikola Tesla – Mind from the future“. Dolaskom u tvornicu Končar dočekali su nas predstavnici firme koji su nam kratko predstavili što se u tvornici proizvodi i kako se kroz povijest došlo do sadašnje djelatnosti. Nakon toga slijedio je obilazak samog postrojenja. Učenici su u tvornici Končar mogli vidjeti kompletnu izradu jednog energetskog transformatora od početne faze izrezivanja limova do završne faze testiranja transformatora. Ovaj posjet im je bio vrlo koristan jer su mogli vidjeti sve dijelove transformatora koje inače mogu vidjeti samo u knjigama.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Institucionalizacija zavičajne nastave
Ivančica Sabadin / datum: 28. 3. 2018. 08:35

Kako bi se projekt Institucionalizacija zavičajne nastave što bolje proveo, u goste smo pozvali našeg mještanina gospodina Dragu Kraljevića, bivšeg veleposlanika RH u Italiji, koji je u dva navrata održao učenicima, a i profesorima, predavanje o događajima koji su prethodili Drugom svjetskom ratu, situaciji na području Bujštine nakon rata, koja je uvelike doprinijela egzodusu lokalnog stanovništva i u potpunosti izmijenila etnografsku sliku našeg kraja.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz engleskog jezika
Ivančica Sabadin / datum: 5. 3. 2018. 07:29

U srijedu, 24. siječnja 2018. godine održano je školsko natjecanje iz engleskog jezika.

Na natjecanju su sudjelovali učenici drugog i četvrtog razreda.
Dvojica učenika je riješilo test za prolaz na županijsko natjecanje . Isti su sudjelovali na Županijskom natjecanju koje se održalo u utorak, 20. veljače 2018. godine u osnovnoj školi Vazmoslava Gržalja u Buzetu.

Učenik u kategoriji 4. razred strukovnih škola osvojio je drugo mjesto dok je drugi učenik zauzeo trinaesto mjesto u kategoriji 2. razred strukovnih škola.

Čestitke natjecateljima te njihovim mentoricama!


[OPŠIRNIJE]Međunarodno natjecanje BestinEnglish
Ivančica Sabadin / datum: 5. 3. 2018. 07:29

Učenici naše škole ove su godine po prvi puta sudjelovali u online međunarodnom natjecanju BestinEnglish održanom 30. studenog prošle godine.

Od 750 srednjih škola iz 29 država, naša je škola rangirana kao 398., odnosno 67. hrvatska škola, od njih 88 koliko ih je sudjelovalo u ovogodišnjem natjecanju.

Na natjecanju je sudjelovalo sveukupno 17 612 učenika, a naš najbolji učenik je učenik četvrtog razreda smjera elektrotehničar koji je riješio 92,5 od mogućih 98 bodova. Naime, osim samih bodova, konačni rezultat ovisi i o vremenu unutar kojeg je test riješen. 

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 12 učenika naše škole.

Čestitke svim natjecateljima!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz talijanskog jezika
Ivančica Sabadin / datum: 5. 3. 2018. 07:23

Gospodarska škola u Bujama bila je 23. veljače domaćin Županijskog natjecanja iz talijanskog jezika. Na natjecanju su sudjelovali učenici 3. i 4. razreda srednjih škola u dvije kategorije, gimnazije i strukovne škole.

 U dvije kategorije i 4 discipline natjecalo se 35 učenika.


[OPŠIRNIJE]PROJEKT WATER LITE - POSJET FINSKOJ
Ivančica Sabadin / datum: 5. 3. 2018. 07:16

U sklopu projekta Water LITE profesorice Iva Andračić i Kristina Rogić posjetile su Finsku (Hyvinkää) od 12. – 16.2.2018. Zajedno s profesorima iz Njemačke, Finske i Francuske pripremali su završni sastanak koji će se održati u Njemačkoj (Marl) u svibnju ove godine. Profesori svih zemalja pripremali su  materijale koji će biti na vodenom atlasu i web stranici projekta koji su završni produkt projekta.


[OPŠIRNIJE]POSJETA FIRMI DANIELLI – SYSTEC U LABINU I FIRMAMA KRASA METALI I ISTRA APPARATUS U POTPIĆNU
Ivančica Sabadin / datum: 5. 3. 2018. 07:07

Učenici zanimanja Instalateri kućnih instalacija i Automehaničari razred 1d i učenici zanimanja Elektrotehničari razreda 2a, 3a i 4a sudjelovali su 23. 02. 2018. godine na stručnom posjetu pod vodstvom trojice nastavnika Gospodarske škole. Uz tri nastavnika na izlet je išlo 43 učenika. U sklopu izleta posjetili su firmu Danielli - Systec u Labinu i firme Krasa Metali i Istra Apparatus u Potpićnu.


[OPŠIRNIJE]Školsko Natjecanje iz informatike
Ivančica Sabadin / datum: 2. 2. 2018. 13:44

Ove je godine na školskom Natjecanju iz informatike sudjelovao učenik 3.A razreda. Učenik je u svojoj kategoriji (Algoritmi – Srednje škole 3. – Istarska županija)  osvojio prvo mjesto te je pozvan na županijsku razinu natjecanja koja će se održati 9. veljače 2018. u Pazinu.

Čestitke na postignutom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Gostovanje u emisiji Zemlja emocija na TV Istri
Ivančica Sabadin / datum: 30. 1. 2018. 07:14

U  četvrtak, 25.01.2018. profesorice Iva Andračić i Iva Juranović, koordinatorice Erasmus+ projekta Water L.I.T.E.,  gostovale su u emisiji Zemlja emocija na TV Istri kako bi ovaj zanimljivi projekt predstavile široj javnosti.Osim predstavljanja općih ciljeva projekta i projektnih aktivnosti, koje sudionicima tijekom dvije godine omogućuju putovanje Europom i suradnju s vršnjacima iz drugih zemalja, dvije su profesorice isto tako istaknule koja je to dodatna vrijednost za učenike zbog koje sudjelovanje u ovoj vrsti aktivnosti obogaćuje sudionike na više razina...

Kako bi sve to i potkrijepile, sa sobom su povele i učenike – sudionike projekta, koji su na kraju zaključili da je trema tijekom gostovanja u emisiji uživo gotovo jednaka tremi pred završne ispite 😊

 


[OPŠIRNIJE]POSJETA ISTARSKOM VODOVODU U BUZETU I FIRMI VARGON D.O.O. U RIJECI
Ivančica Sabadin / datum: 23. 1. 2018. 11:40

   Učenici zanimanja Instalateri kućnih instalacija razred 1d i 2d sudjelovali su 19.01.2018. godine na stručnom posjetu pod vodstvom dvojice nastavnika Gospodarske škole. Uz dva nastavnika na izlet je išlo 18 učenika. U sklopu izleta posjetili su Istarski vodovod u Buzetu i firmu Vargon d.o.o. u Rijeci.
    U Istarskom vodovodu učenici su se upoznali sa organizacijom rada, važnosti pitke vode, potrebe pročišćavanja i filtriranja vode. Također je pokazana važnost vodozahvata i vodoopskrbe, dobava i dostava vode do krajnjih potrošača kao i karakteristikama vodovoda.   
    U firmi Vargon, koja se bavi proizvodnjom plastičnih cijevi i spojeva za kućni vodovod i kanalizaciju, dovod vode, uličnu kanalizaciju, drenažu tla i zaštitu kablova demonstrirana nam je kompletan postupak proizvodnje, kontrole, ispitivanja, skladištenja, transporta i održavanja PPR cijevi. Treba napomenuti da su se prije obilaska pogona posjetitelji upoznali sa zaštitom na radu. Također učenici su upoznali važnost poštivanja zaštite na radu, čuvanja zdravlja i zdrave čovjekove okoline koja će omogućiti obavljanje poslova u zanimanju. Nakon stručne posjete i povezivanja viđenog sa obrađenim gradivom učenici će prezentirati viđeno i naučeno na redovitoj nastavi. 


[OPŠIRNIJE]Izrada prvog modela na 3D printeru
Ivančica Sabadin / datum: 4. 1. 2018. 20:57

Učenici trećeg razreda zanimanja Elektrotehničar dana 21. 12. 2017. godine uspješno su izradili prvi 3D model loga škole u programima 3D paint i AutoCAD. Isti model uz pomoć nastavnika isprintali su na 3D printeru. Zadovoljni  isprintanim logom škole i usvojenim znanjem dočekali su kraj prvog polugodišta i otišli na zasluženi odmor.


[OPŠIRNIJE]Božićni sajam
Ivančica Sabadin / datum: 21. 12. 2017. 14:13

Na ovogodišnjem Bujskom Božićnom sajmu učenici zanimanja prodavač predstavili su ponudu svojih proizvoda. U sklopu Učeničke zadruge „Brig“ izradili su ukrase za bor od glicerina i glinamola, božićne ukrase od špage, čestitke i Istarske pupe.


[OPŠIRNIJE]Timsko natjecanje – Matematička liga
Ivančica Sabadin / datum: 20. 12. 2017. 09:02

Prvi puta ove godine učenici naše škole sudjelovali su u matematičkom timskom natjecanju Matematička liga pod mentorstvom profesorice matematike Marije Štivić. Natjecanje je osmišljeno tako da prijavljene ekipe kroz četiri kola skupljanju bodove i bore se za što bolji uspjeh. Mi smo imali dvije ekipe u kategoriji C4 – srednje četverogodišnje strukovne škole. U svakoj ekipi je bilo četiri učenika od prvog do četvrtog razreda smjer elektrotehničar. Iako smo prvi puta sudjelovali u ovakvom natjecanju naši učenici su postigli odlične rezultate, jedna ekipa osvojila je prvo mjesto dok je druga na desetom mjestu. No, ništa još nije gotovo jer nas očekuju još dva kola u kojima se veselimo sudjelovati. Učenici koji su sudjelovali na natjecanju rekli su da im je bilo jako zanimljivo, izazovno i zabavno rješavati zadatke u timu te da se vesele idućem kolu i novim zadacima. Svi su još danima poslije toga raspravljali o zadacima i rješenjima istih te načinima kako bi se na drugačiji način nešto moglo riješiti.


[OPŠIRNIJE]ZAVIČAJNA NASTAVA – posjet izložbi ”70 godina: Pariški mirovni ugovori 1947. – 70 anni: Trattati di Parigi 1947” u Poreču
Ivančica Sabadin / datum: 15. 12. 2017. 08:41

Ove se godine obilježava 70. obljetnica potpisivanja Pariških mirovnih ugovora kojima je određena nova granica između Italije i tadašnje Jugoslavije. Dana 1. prosinca 2017. godine učenici su u pratnji profesorica posjetili izložbu naslova”70 godina: Pariški mirovni ugovori 1947. – 70 anni: Trattati di Parigi 1947”, autora Igora Jovanovića, prof. i Igora Šaponje, prof., u realizaciji Istarskog povijesnog društva, a koja je postavljena u Poreču, u Maloj galeriji.

Sporni teritorij Julijske krajine 1945. privremeno je podijeljen na Zonu A pod anglo-američkom i Zonu B pod jugoslavenskom vojnom upravom. Istarsko se stanovništvo podijelilo, jedan dio stanovništva je željelo da njihov kraj pripadne Jugoslaviji, dok je drugi dio želio ostati u Italiji. Konačno je odlučeno da veći dio Istre pripadne Jugoslaviji, a od preostaloga je dijela s Trstom osnovana nova država, Slobodni Teritorij Trsta. Odluka sila pobjednica kod dijela je istarskoga stanovništva izazvala nezadovoljstvo i želju za odlaskom, što je rezultiralo iseljavanjem velikoga broja talijanskoga stanovništva. Foto -izložba prikazuje stanje i događaje u tom dvogodišnjem razdoblju neizvjesnosti i nastojanja obiju strana da se izbore za što povoljniju odluku Mirovne konferencije u Parizu. Nakon razgledavanja izložbe, učenici su u pratnji profesorica pogledali film koji se nadovezuje na navedenu tematiku. 


[OPŠIRNIJE]Donacija 3D printera
Ivančica Sabadin / datum: 12. 12. 2017. 12:53

Lions klub Novigrad ove je godine najveći dio prikupljenih sredstava usmjerio u obrazovanje te su školama s područja Bujštine donirani 3D printeri.  Svečanost povodom ove donacije organizirana je u utorak, 5. prosinca u prostorijama Osnovne škole Rivarela Novigrad. Donaciju su primile škole:  OŠ Rivarela iz Novigrada, OŠ Mate Balota iz Buja, OŠ Marije i Line iz Umaga, Talijanska OŠ Edmondo De Amicis iz Buja, Talijanska OŠ Galileo Galilei iz Umaga i Gospodarska škola iz Buja.
Svečanosti je nazočio ravnatelj naše škole te je Gospodarska škola Buje bogatija za 3D printer koji će biti od velike koristi u obrazovanju i poticanju kreativnosti naših učenika. 28. studenog organizirana je  radionica za rukovanje printerima i njihovu primjenu na kojoj su bila dva nastavnika Gospodarske škole.
Ovom prilikom zahvaljujemo LIONS KLUBU NOVIGRAD na ovoj korisnoj i hvale vrijednoj donaciji!

Foto album


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava
Ivančica Sabadin / datum: 11. 12. 2017. 08:23

U srijedu 6. prosinca 2017. učenici Gospodarske škole u pratnji profesorica M.P. i K. R.  ostvarili su planirani posjet  našem glavnom gradu Zagrebu, koji je već dva puta proglašen za najbolje uređenu Adventsku destinaciju, radi posjeta Hrvatskom saboru i tom turističkom i poslovnom odredištu.
Ovu aktivnost planirali smo u Nastavnom planu i  programu predmeta: Politika i gospodarstvo, Poduzetništvo i Osnove turizma.
Učenici su u Hrvatskom saboru prisustvovali  sjednici, pregledali su najvažnije prostorije, vidjeli političare, a poslije su prošli centrom Zagreba, uređenim trgovima, gdje su se upoznali s adventskom ponudom ove turističke destinacije kao i poduzetničkim pothvatima malih poduzetnika koji su ponudili svoje proizvode i usluge na vrlo kreativan način uz posebni Božićni doživljaj.


[OPŠIRNIJE]POSJETA SERVISU AUTOELEKTRIKE LPGasprom U UMAGU
Ivančica Sabadin / datum: 24. 11. 2017. 08:27

Učenici zanimanja Automehaničari razreda 2d sudjelovali su 22. 11. 2017. godine na stručnom posjetu pod vodstvom dvojice nastavnika Gospodarske škole – S.S. i I. V.. Uz dva nastavnika na izlet je išlo 9 učenika. U sklopu izleta posjetili su SERVIS AUTOELEKTRIKE LPGasprom u Umagu. 
       Obilazak se odnosio na servis, kontrolu i pregled ispravnosti vozila u koja su ugrađeni pogon na plin. Demonstriran je kompletan servisni pregled vozila Audi A6 3.0 V6 i vozila Alfa Romeo 147 1.6 TS.  Na početku nam je majstor objasnio da za vršenje bilo kakvog servisa ili ugradnje plina u vozilo potrebno imati potrebne dozvole, uvjerenja i certifikate. Pokazan nam je način ugradnje plinske instalacije, podešavanje parametara (da bi karakteristike bile što bliže benzinskim), vrste spremnika za plin koji se ugrađuju, spajanje instalacija u kombinaciji sa električnim i mehaničkim komponentama, način sipanja plina u vozilo, oznake na vozilu, primjere ispunjenih potrebnih formulara.  Također nam je demonstriran pokretni - mobilni uređaji za kontrolu curenja plinske instalacije – na nekom odabranom mjestu u unutrašnjosti putničkog prostora vozila postavljen je uređaj koji je pokazao curenje plina i određenu količinu plina pokazao na ekranu. Uređaj pouzdano otkriva curenje prirodnog plina, metana, etana, propana, butana, ukapljenog naftnog plina i drugih zapaljivih plinova.
       Nakon stručne posjete i povezivanja viđenog sa obrađenim gradivom učenici će prezentirati viđeno i naučeno na redovitoj nastavi. 


[OPŠIRNIJE]OBRAZAC POZIVA ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE
Ivančica Sabadin / datum: 13. 11. 2018. 12:44

Preuzimanje obrasca


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju