preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Buje

Login
E-dnevnik

ProjektiKalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 1. 2017.

Ukupno: 25866
Ovaj mjesec: 2204
Ovaj tjedan: 462
Danas: 13

vijesti
Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima
Ivančica Sabadin / datum: 16. 10. 2017. 12:55

Uslijed povećanog interesa učenika srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) produžuje se rok zaprimanja prijava za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ do 31. listopada 2017. godine.

Dodatne informacije


[OPŠIRNIJE]POSJETA STANICI ZA TEHNIČKI PREGLED VOZILA, ACI MARINI I ALUFLEXPACK NOVI D.O.O. U UMAGU
Ivančica Sabadin / datum: 11. 10. 2017. 10:59

Učenici zanimanja Automehaničari razred 2d i 3c sudjelovali su 04.10. 2017. godine na stručnom posjetu pod vodstvom dvojice nastavnika Gospodarske škole – Saše Stikovića i Igora Vivode. Uz dva nastavnika na izlet je išlo 16 učenika. U sklopu izleta posjetili su Stanicu za tehnički pregled vozila, Aci marinu i Aluflexpack novi do.o. sve u Umagu.  

Foto album


[OPŠIRNIJE]Natječaj za popunu slobodnog radnog mjesta
Ivančica Sabadin / datum: 4. 10. 2017. 10:53

GOSPODARSKA ŠKOLA  ISTITUTO PROFESSIONALE, BUJE, Školski brijeg 1, raspisuje

N A T J E Č A J
za popunu slobodnog radnog mjesta 

Predmet: Nastavnik elektrotehničke grupe predmeta
Ukupno sati: 1 zaposlenik m/ž, na puno, određeno radno vrijeme
Rad na određeno/neodređeno vrijeme: ODREĐENO VRIJEME; Uvjet: VSS, prof.elektrotehnike, VSS dipl.ing.elektrotehnike, mag. elektrotehnike

Preuzimanje natječaja


[OPŠIRNIJE]26. rujna – Europski dan jezika
Ivančica Sabadin / datum: 4. 10. 2017. 06:47

Na inicijativu Vijeća Europe, Europski dan jezika obilježava se svake godine od 26. rujna 2001.

Jedan od osnovnih ciljeva Europskog dana jezika je poticati cjeloživotno učenje jezika u svrhu školovanja kako za profesionalne potrebe, za potrebe mobilnosti ali i za užitak te razumijevanje.

I u našoj školi obilježili smo taj dan na poseban način - ukrasili smo školski prostor, izrađivali su se plakati na temu, a profesorica Lucija Krizmanić održala je nastavu na španjolskom jeziku. Učenici 3.b i 3.c razreda tako su naučili španjolsku abecedu, pozdrave te nekoliko činjenica o jeziku i kulturi.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Naukovanje za obrtnička zanimanja
Ivančica Sabadin / datum: 25. 9. 2017. 17:19

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2017. godinu.

Prioritet ovog Otvorenog javnog poziva je poticanje gospodarskih subjekata (mikro, mala i srednja poduzeća) na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja iz sustava vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

Informacije o Projektu


[OPŠIRNIJE]Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima
Ivančica Sabadin / datum: 25. 9. 2017. 17:16

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. godinu.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).

Informacije o Projektu


[OPŠIRNIJE]Učenje za poduzetništvo kao spona gospodarstva i obrazovanja
Ivančica Sabadin / datum: 25. 9. 2017. 12:07

U školskom praktikumu naše škole 20. rujna 2017. godine održana je edukacija profesora na temu Učenje za poduzetništvo kao spona gospodarstva i obrazovanja. Voditeljica edukacije, Efka Heder, ravnateljica Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe (SEECEL) upoznala nas je sa radom samog centra kojemu je glavna misija rad na sistematskom razvoju cjeloživotnog učenja za poduzetništvo kao ključne kompetencije u skladu s politikama i praksama Europske unije, implementiranih kroz struktuiranu regionalnu suradnju. Maja Ljubić, stručnjakinja za obrazovanje – koordinatorica programa, predstavila nam je SEECEL model učenja za poduzetništvo. Razvoj instrumentarija ovog pothvata Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja Jugoistočne Europe provodilo se na temelju pilot projekata u 8 zemalja, a u hrvatskom projektu sudjelovalo je 12 škola. Učenje za poduzetništvo definirano je kao jedna od prioritetnih kompetencija konkurentne Europe, kako bi mladi ljudi već iz srednje škole izašli spremni za prve poduzetničke pothvate. Hrvatski kurikulum ne uključuje osnove ekonomskog i poduzetničkog promišljanja, niti financijske pismenosti, za razliku od skandinavskih zemalja. Na edukaciji je naglašena važnost uvođenja sadržaja učenja za poduzetništvo u nastavni program općeobrazovnih školskih predmeta, kao i strukovnih. 

Video zapis (TV Istra)


[OPŠIRNIJE]Razmjena udžbenika
Ivančica Sabadin / datum: 18. 9. 2017. 13:01

Razmjena udžbenika odvijala se u Gospodarskoj školi Buje 11. i 12. rujna 2017. godine. Kako je ostalo još udžbenika iz raznih predmeta, iste možete potražiti u školskoj biblioteci. 

Foto album


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ za upis kandidata u program obrazovanja odraslih
Ivančica Sabadin / datum: 12. 9. 2017. 13:19

NATJEČAJ
za upis kandidata u program obrazovanja odraslih

 

U školskoj 2017./2018. godini upisuju se polaznici/ce u programe za stjecanje srednje stručne spreme:
1.   školovanje  nakon završene osnovne škole
2.   dovršetak obrazovanja
3.   program prekvalifikacije/dokvalifikacije

Potpuni tekst natječaja

 


[OPŠIRNIJE]Akcija 70x1
Ivančica Sabadin / datum: 8. 6. 2017. 18:05

Učenici i djelatnici naše škole na inicijativu profesorice Anamarije Kurelić pridružili su se akciji 70 X 1, koja za cilj ima prikupljanje sredstava za kupnju školskog autobusa za St. Francis Secondary School, srednju školu u selu Lower Subukia, u prometno izoliranog područja u pokrajini Nakuru, Kenija. Nositelj akcije je humanitarna udruga „Prijatelj Malog doma“, osnovana 2012. godine s glavnim ciljem prikupljanja i raspodjele humanitarne pomoći za misiju hrvatskog misionara u Africi fra Mire Babića.


[OPŠIRNIJE]Posredovanje pri zapošljavanju učenika
Ivančica Sabadin / datum: 26. 5. 2017. 06:04

Potrebne obrazce vezane uz posredovanje pri zapošljavanju učenika možete preuzeti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Festival zavičajnosti
Ivančica Sabadin / datum: 22. 5. 2017. 11:25

U pazinskom Spomen domu, 12. svibnja održan je prvi po redu Festival zavičajnosti srednjih škola na kojem je sudjelovalo ukupno 16 srednjih škola s područja Istre predstavljajući svoje projekte vezane uz zavičaj i kulturnu baštinu istarskog kraja na kojima se radilo tijekom cijele školske godine. Naša škola je također bila sudionik festivala na kojem su učenice Nikolina Anastasijevski i File Štufi te učenici Manuel Marušić, Stipo Piler i Viktor Gradečak u pratnji profesorica Anamarije Kurelić, Ive Juranović i Kristine Rogić, predstavili projekt naše škole na temu Vino u kulturi i tradiciji Bujštine. Cilj projekta bila je valorizacija kulturne baštine Bujštine kroz upoznavanje učenika i šire javnosti sa specifičnostima vinske tradicije na našem području. Učenici su spoznali važnost očuvanja i stvaranja osjećaja odgovornosti prema tradiciji.

Foto album


[OPŠIRNIJE]PROJEKT WATER LITE
Ivančica Sabadin / datum: 16. 5. 2017. 07:49

Našu školu su od 24. - 28. travnja 2017. posjetili učenici i profesori iz Francuske, Finske i Njemačke u sklopu projekta Water LITE. Za naše gosti pripremili smo bogat program tako da su posjetili mnoge gradove Istre kao što su Buje, Umag, Poreč, Rovinj i Pula. Dio vremena također su proveli i u našoj školi, gdje su se održale brojne aktivnosti. Prvi dan smo proveli međusobnim upoznavanjem kroz igre i prezentacijama škole i regija iz kojih dolazimo. Drugi dan posjetili su Institut Ruđer Bošković (Centar za održavanje mora) u Rovinju. Treći dan smo u hotelu bili na predavanju o upravljanju voda u hotelskom poduzeću. Iz hotela smo krenuli za Poreč,  gdje smo imali slobodno vrijeme za ručak. Nakon slobodnog vremena krenuli smo u Institut za poljoprivredu i turizam gdje smo sudjelovali na dvije zanimljive prezentacije. Četvrti dan bio je radni i proveli smo ga u školi. Svi učenici zajedno su sa profesorima bili podjeljeni u različite radionice u kojima smo trebali izvršiti svoje zadatke. Peti dan, koji je također bio i posljednji dan druženja proveli smo u hotelu.


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE U ČITANJU „ČITANJEM DO ZVIJEZDA“
Ivančica Sabadin / datum: 14. 5. 2017. 09:00

Da je moguće približiti se zvijezdama dokazali su učenici 4.a razreda koji su u kvizu „Čitanjem do zvijezda“ postigli veliki uspjeh.
Na trećoj razini natjecanja, nacionalnoj „Čitanjem do zvijezda“, učenici 4.a razreda Nikolina Anastasijevski i Natan Radetić plasirali su se u sam vrh ljestvice.
Treća razina natjecanja održala se u utorak 24. travnja. 2017. godine.
Zahvaljujući Istarskoj županiji, zajedno sa školama iz Labina, Pule i Poreča i njihovim mentoricama stigli smo do Zagreba, točnije do XVI. Gimnazije. Tamo su učenici pristupili  on-line kvizu zajedno s ostalim učenicima.
Kandidati koji su prošli prvu i drugu razinu natjecanja odgovarali su na sedamdeset i pet pitanja koja se odnose na četiri pročitana djela, „Dnevnik jedne narkomanke“, Patnje mladog Werthera,  „Apsolutno istiniti dnevnik Indijanca na određeno vrijeme“ i „Dnevnik jedne gimnazijalke“.
Od 155 učenika koji su rješavali kviz na državnoj razini, Nikolina dijeli 6. mjesto s 88% točnih odgovora, a Natan 13. mjesto s 79% točnih odgovora.
Mentorice učenicima bile su profesorice Maša Čiča i Majda Cvitko, prof.

Čestitke Nikolini i Natanu!! 

Foto album


[OPŠIRNIJE]Treći Susret ljudskih prava
Ivančica Sabadin / datum: 2. 5. 2017. 10:05

I ove su godine učenici Gospodarske škole Buje sudjelovali na trećem Susretu ljudskih prava. Na susretu se okupilo više od tisuću učenika iz svih istarskih srednjih škola. Susret se održao 26. travnja 2017. u pazinskoj sportskoj dvorani na temu "Ljudska prava u doba digitalnog građanstva".
- Štitite sebe, štitite svoju privatnost, štitite svoje obitelji, prijatelje, djecu, radujte se, družite, ali radite to odgovorno, kazao je uvodno pazinski gradonačelnik Renato Krulčić poželivši srednjoškolcima dobrodošlicu.
Koristimo sve što nam pruža Internet i digitalno doba, ali nemojmo zaboraviti međusobnu komunikaciju, upoznavanja i prijateljstva, kazao je istarski župan Valter Flego službeno otvorivši susret.

Izvor: Glas Istre


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz talijanskog jezika Split od 9. – 11. travnja 2017.
Ivančica Sabadin / datum: 26. 4. 2017. 15:13

Corvo, Prendi , Tritonus, Kiklop, Ludilo, Remiđo, Fabro nisu imena učenika  nego lozinke koje su oni sami odabrali. Mogli bi podublje analizirati njihov izbor, što se krije iza svake odabrane riječi da bi možda na kraju doznali nešto više o tim učenicima koji su nakon školskog, prošli na županijskom i stigli do državnog natjecanja. Svi su oni već pobjednici ali se među njima ipak traže najbolji. Veliki je to pritisak, napor i u konačnici doživljaj. Ove godine Erik Brečević iz 4.a i Lenny Dagostini iz 3.a, dva elektrotehničara u pratnji profesorice Nevenke Vidović bili su u Splitu. I. gimnazija Split bila je domaćin natjecanja i stvarno se potrudila oko organizacije. Naši su dečki bili stvarno dobri. U Kategoriji strukovnih škola Erik je postigao 6. mjesto. Lenny je za samo jedan bod razlike osvojio 2. mjesto u Kategoriji gimnazija. Mogli bi na šaljiv način reći da je bio pravi kavalir i prepustio 1. mjesto maturantici iz Bujske gimnazije. Ona će dogodine sigurno na fakultet a Lenny ako bude htio ima još jednu priliku. 

Foto album


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje u zanimanju prodavač
Ivančica Sabadin / datum: 18. 4. 2017. 17:17

U Ekonomskoj školi Braća Radić Đakovo, od 10. do 12. travnja 2017. godine, održano je Državno natjecanje u zanimanjima komercijalist i prodavač. Sudjelovalo je 27 učenika i 15 mentora iz cijele Hrvatske.
Natjecanje su proveli Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ekonomska škola Braća Radić Đakovo.
U zanimanju prodavač drugo mjesto osvojila je  Melisa Demić iz Gospodarske škole Istituto professionale Buje s mentoricom profesoricom Kristinom Rogić.
Učenici i mentori imali su priliku upoznati Đakovo, srce Slavonije, prekrasnu i impozantnu katedralu Sv. Petra, Državnu ergelu Đakovo i muzej Đakovštine.

Čestitke Melisi i mentorici profesorici Rogić!

Foto album


[OPŠIRNIJE]Osvojeno 3. mjesto na Državnom natjecanju učenika frizera
Ivančica Sabadin / datum: 11. 4. 2017. 11:55

Državno natjecanje učenika frizera održano je u Vinkovcima 3. travnja 2017. godine. Na natjecanju su sudjelovali učenici koji su se svojim uspjehom na Međužupanijskim natjecanjima plasirali na Državno natjecanje. Ukupno je sudjelovalo 21 učenica i učenik i to u dvije natjecateljske kategorije: Ženska dnevna i vjenčana frizura i Muška dnevna frizura + šišanje i moderna frizura.
Našu školu predstavljala je učenica 3.C razreda Nikol Miloš pod vodstvom mentorice Ivane Grgić.
Nikol je osvojila 3. mjesto u kategoriji Muška frizura i Gospodarskoj školi osigurala brončanu medalju.
Čestitke Nikol i njezinoj mentorici!


[OPŠIRNIJE]Dan otvorenih vrata
Ivančica Sabadin / datum: 10. 4. 2017. 10:58

U želji za što boljim informiranjem osmaša osnovnih škola, a u svezi njihova odabira budućeg zanimanja, u Gospodarskoj školi Buje dana 30. ožujka održao se već šestu godinu za redom Dan otvorenih vrata. Sto osamdeset učenika završnih razreda osnovnih škola Marije i Line iz Umaga, „Mate Balota“ iz Buja,  „Rivarella“ iz Novigrada, Milana Šorga iz Oprtlja te učenici Osnovne škole „Tar- Vabriga „ u pratnji svojih razrednika  posjetili su i upoznali školu u kojoj bi mogli nastaviti školovanje.
Mlade je posjetitelje dočekala spremna ekipa profesora i učenika Gospodarske škole Buje, predvođena ravnateljem Milivojem Gospićem, prof.
Budući učenici posjetili su prostore u kojima se odvija teoretska i praktična nastava  te su kroz deset radionica na zanimljiv način upoznati s raznolikom ponudom programa i zanimanjima koje škola nudi. 

Foto album


[OPŠIRNIJE]Posjet sajmu COSMOPROF
Ivančica Sabadin / datum: 10. 4. 2017. 10:38

Učenici 1., 2. i 3. razreda smjera kozmetičar i frizer, posjetili su u pratnji nastavnice Jasmine Baf Radijevac sajam COSMOPROF. Najveći je to europski sajam frizerstva i kozmetike koji se održao u Bologni od  17. do 19.03.2017.
Osim sajma frizerstva i kozmetike, učenici su posjetili muzej Ferrarija. Uz pratnju, posjetile su i centar Riminija -PalazzoMalateste, Augustov slavoluk i druge kulturne znamenitosti. Slijedio je posjet obližnjoj Republici San Marino uz degustaciju njihovog tipičnog pića od breskve.
Učenici su posljednji dan posjetili sajam frizerstva i kozmetike gdje su upoznali novitete iz struke: uljepšavanje noktiju akrilom, trajnim lakom, gelom i tipsama; prezentirane sunove manualne tehnike masaže najnovijim suvremenim aparatima.
Za posjetitelje sajma bilo je organizirano natjecanje glamur frizera polaznika L'Oreal Akademije; učenici su vidjeli poznate frizere na djelu koji su prezentirali bojanje kose suvremenim tehnikama.
Učenici su imali mogućnost kupnje aparata i preparata po nižim cijenama te isprobavanje usluga šminkanja, manikiranja i tretiranja kose besplatno.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Vino u kulturi i tradiciji Bujštine
Ivančica Sabadin / datum: 15. 3. 2017. 12:56

Dana 8. ožujka 2017. učenici naše škole u pratnji sa profesoricama Anamarijom Kurelić, Ivom Juranović, Kristinom Rogić i Tamarom Sapanjoš,u sklopu realizacije projekta Zavičajna nastava na temu: Vino u kulturi i tradiciji Bujštine, posjetili su vinski podrum obitelji Kozlović u Momjanu. Vinarija Kozlović je jedan od najljepših svjetskih vinskih podruma koji se ističe po svojoj arhitekturi i dizajnu. Učenici su uz stručno vodstvo obišli unutrašnjost podruma te su se upoznali sa samim procesom odabira sorti grožđa, načinom proizvodnje i njegovanja vina.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Posjet tvrtki PD automarketing d.o.o. Buje
Ivančica Sabadin / datum: 15. 3. 2017. 09:00

Dana 14.ožujka 2017. učenici 3.B razreda u pratnji profesorice Kristine Rogić posjetili su tvrtku PD automarketing d.o.o. Buje koja se bavi prodajom novih i rabljenih automobila.
Učenici su upoznali vlasnika tvrtke Davora Dvornika koji je ispričao kako se bavi prodajom automobila od 1992.godine. Gospodin Dvornik je održao  kratko predavanje o odnosu kupca i prodavača. Naglasio je da je jako važno graditi pošten i otvoren odnos s kupcem jer se tako gradi lojalnost potrošača prema prodavaču. Prodavač mora prenositi pozitivne emocije i prepoznati želje potrošača i tada će biti uspješan.

Foto album


[OPŠIRNIJE]POSJETA CENTRU ZA TEHNIČKU AKTIVNOST „VERUDA“ I CENTRU ZA ISTRAŽIVANJE MATERIJALA ISTARSKE ŽUPANIJE „METRIS“
Ivančica Sabadin / datum: 15. 3. 2017. 06:56

Učenici zanimanja Automehaničari i Instalateri kućnih instalacija razred 3d i učenici Elektrotehničari razreda 2a, 3a i 4a sudjelovali su 10. 03. 2017. godine na stručnom posjetu pod vodstvom trojice nastavnika Gospodarske škole. U sklopu izleta posjetili su Centar za tehničku aktivnost „Veruda“ i Centar za istraživanje materijala Istarske županije „Metris“. Obilazak se odnosio na popularizaciju tehničke kulture kroz nadopunu obrazovanja i odgojnih programa. U centru „Veruda“ učenici su se upoznali sa područjima prometne kulture, automodelarstva, robotike, elektrotehnike, informatike, mehanike, vrstama energije i optike. U centru „Metris“ učenici su upoznali načine ispitivanja materijala kroz kemijski odjel, mehanički odjel i biotehnički odjel. Laboratoriji – odjeli, opremljeni su najsuvremenijom opremom potrebnom za kvalitetno ispitivanje materijala, kao npr. pretražni elektronski mikroskop, matalografskim mikroskopom, optičkim stereomikroskopom, računalnim radnim stanicama sa softwerom za numeričku analizu, statička kidalica 250 Kn, uređajem za mjerenje tvrdoće, Charpy njihalo i nizom uređaja za analizu bioloških uzoraka i uzoraka hrane.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Posjet Hrvatskom Saboru
Ivančica Sabadin / datum: 5. 3. 2017. 16:56

U srijedu 1.ožujka ove godine,učenici  4.A, 3.B i 2.B razreda naše škole posjetili su  Hrvatski Sabor. Pripreme su trajale nekoliko mjeseci, naime  toliko je trebalo čekati termin obilaska Sabora. Tog dana krenuli smo u 7 sati iz Umaga, zatim u Buje, Buzet….i  prošli  kroz  snijeg  i  ledenu  kišu do Zagreba gdje nas je čekalo hladno ali suho vrijeme.
Žurnim koracima iz autobusa, preko trga Bana Jelačića ugrijali smo se do Markova trga i zgrade Sabora. Dočekali su nas sa osmjehom iako smo kasnili desetak minuta. Jedna nova djelatnica provela nas je kroz zgradu Sabora i obrazložila sve što nas je zanimalo. Bili smo i na galeriji Sabornice, prisustvovali zasjedanju Sabora te se slikali u maloj Sabornici u kojoj je nekad zasjedao županijski dom.
Po izlasku iz zgrade zasjalo je sunce i ostatak vremena proveli smo u vedrom raspoloženju.
Svi smo se na vrijeme sakupili kod autobusa i sretno vratili svojim kućama.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Posjet supermarketu Superkonzum-Radnička
Ivančica Sabadin / datum: 5. 3. 2017. 16:49

Prvog dana ožujka, učenici Gospodarske škole u pratnji njihovih nastavnika, uputili su se u Zagreb. Osim posjeta Hrvatskom saboru, posjetili su i jednu posebnu prodavaonicu – Superkonzum u Radničkoj ulici. Prodavaonica je rangirana u TOP-15 svjetskih prodavaonica prema The global food&grocery experts – IGD-u. IGD je vodeća strukovna organizacija na području trgovine koja svake godine objavljuje popis od petnaest prodavaonica u svijetu koje treba posjetiti. Na popisu za 2017. godinu, među trgovinama od Sydneya do Toronta te od Buenos Airesa do Shangaia na popisu se našla i Super Konzum Radnička.
Učenike su dočekali predstavnice prodavaonice i predstavnik Konzum Akademije. Obrazložili su im zašto je ova prodavaonica primjer Premium supermarketa s obzirom na uređenje i asortiman i detaljnije opisali svaki prodajni odjel te način korištenja tableta na kolicima za kupovinu. Učenici i nastavnici su sa zanimanjem razgledavali Superkonzum, a kasnije i kupovali. 

Foto album


[OPŠIRNIJE]Gastro 2017
Ivančica Sabadin / datum: 5. 3. 2017. 16:43

23. 02. 2017. u hotelu Bellevue u Malom Lošinju održano je regionalno natjecanje Gastro 2017. Na natjecanju je sudjelovalo 8 škola iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Gospodarsku školu Buje predstavljali su učenici 3.B razreda:
Nikola Sokač, kuhar, 1. disciplina: pripremanje menija od 4 slijeda. Osvojeno 4. mjesto.
Danijela Sirotić, konobar, 2. disciplina: posluzivanje menija od 4 slijeda. Osvojeno 5. mjesto.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz talijanskog jezika
Ivančica Sabadin / datum: 27. 2. 2017. 14:30

24. veljače Gospodarska škola bila je domaćin Županijskog natjecanja iz talijanskog jezika. Natjecanju je pristupilo ukupno 37 učenika iz srednjih škola diljem Istre. Rezultati po kategorijama su:

Gimnazije – lista A: 1. mjesto Valentina Puškadija (SŠ Mate Balote Poreč), 2. mjesto Livio Žužić (Gimnazija i strukovna škola J.Dobrile Pazin) i 3. mjesto Tea Ritoša (SŠ Mate Balote Poreč)

Gimnazije – lista B: 1. mjesto Paola Milotić (Gimnazija i strukovna škola J.Dobrile Pazin), 2. mjesto Rita Rumbolt ( SŠ Zvane Črnje – Rovinj)

Gimnazije/Strukovne škole – lista C: 1. mjesto Romina Damjanić (Glazbena škola Ivana Matetića - Ronjgova Pula) i Gianna Kozlović (SŠ Vladimir Gortan - Buje), 2. mjesto Ariana Turković (SŠ Mate Balote), 3. mjesto Lenny Dagostini (Gospodarska škola Istituto Professionale – Buje), Mattea Grbeša (SŠ Mate Balote Poreč) i Braian Perin (SŠ Mate Balote).

Strukovne škole – lista A: 1. mjesto Natalia Orzan (Turističko - ugostiteljska škola Antona Štifanića – Poreč), 2. mjesto Erik Brečević (Gospodarska škola Istituto Professionale – Buje) i 3. mjesto Petra Šimičić (Glazbena škola Ivana Matetića - Ronjgova Pula)

Strukovne škole – lista B: 1. mjesto Sandi Radešić (SŠ Zvane Črnje - Rovinj)

Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima. 

Foto album


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje u tehnici prodaje za zanimanje prodavač
Ivančica Sabadin / datum: 25. 2. 2017. 10:38

U četvrtak, 23. veljače 2017. održano je Međužupanijsko natjecanje u tehnici prodaje za zanimanje prodavač. Natjecanje je održano u Gospodarskoj školi Buje i prodavaonici Konzum 623 u Bujama. Na natjecanju su sudjelovale učenice iz Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci i Gospodarske škole Buje. Učenice iz Rijeke – Marija Smojver i Antonija Mehmedi osvojile su drugo i treće mjesto. Njihov je mentor profesor Kristijan Pupovac. Učenica iz Buja – Melisa Demić osvojila je maksimalan broj bodova i plasirala se je na prvo mjesto. Njezina je mentorica profesorica Kristina Rogić. Tročlano povjerenstvo bilo je sastavljeno od profesorica: Iva Andračić, Marija Paštar-Kovačić i Gordana Bagarić. Kupac je bio profesor Vinko Krička. Prvoplasirana učenica očekuje poziv na Državno natjecanje koje će se održati početkom travnja u Đakovu. Sretno!

Foto album


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz engleskog jezika
Ivančica Sabadin / datum: 23. 2. 2017. 12:46

Dana 21. veljače 2017. održano je Županijsko natjecanje iz engleskog jezika u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazina. Na natjecanju su sudjelovali učenici: Luka Morgan (kategorija: 2.razred strukovnih škola) i Tomislav Keglević (kategorija: 4. razred strukovnih škola).
Učenik Luka Morgan je riješio 67 od mogućih 100 bodova te zauzeo 5. mjesto, Tomislav Keglević riješio je 60 od mogućih 100 bodova te time zauzeo 6. mjesto.

Čestitke učenicima!


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz engleskog jezika
Ivančica Sabadin / datum: 20. 2. 2017. 18:21

Dana 25. siječnja održano je školsko natjecanje iz engleskog jezika. Sudjelovalo je 9 učenika - 3 učenika 4.a razreda te 6. učenika 2.a razreda.
Dvoje učenika je riješilo test za prolaz na županijsko natjecanje - Luka Morgan (2. razred) riješio je 46 od mogućih 60 bodova te time stekao pravo na sudjelovanje na županijskom natjecanju te Tomislav Keglević (4. razred) riješio je 44 od mogućih 60 bodova. Mentorica Luke Morgana je profesorica Lucija Krizmanić, prof. engleskog jezika.
Mentoica Tomislava Keglevića je Iva Juranović, prof. engleskog jezika.
Županijsko natjecanje iz engleskog jezika održat će se dana 21. veljače 2017. u 10h u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Pazinu. 


[OPŠIRNIJE]Natjecanje učenika prodavača
Ivančica Sabadin / datum: 20. 2. 2017. 18:19

Melisa Demić, učenica 3.B razreda, obrazovne skupine prodavači, na školskom natjecanju od 30.1.2017. ostvarila je više od 80 % bodova, točno 97 bodova. Melisa je time ostvarila pravo na sudjelovanje Međužupanijskom/Županijskom natjecanju  koje će se organizirati 23.2.2017. u Gospodarskoj školi u Bujama.
Mentorica na pripremama za natjecanje je Kristina Rogić, profesorica ekonomske grupe predmeta. 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz Osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici
Ivančica Sabadin / datum: 20. 2. 2017. 18:17

Dana 28. 2. 2017. godine učenici 2.a razreda Luka Morgan i Teo Ferenac, zanimanje Elektrotehničar, u pratnji mentora Manuela Žužića idu na Županijsko natjecanje iz Osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici u Puli. 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz talijanskog jezika
Ivančica Sabadin / datum: 20. 2. 2017. 11:27

U petak 24. veljače 2017. Gospodarska škola Buje domaćin je  Županijskog natjecanja iz talijanskog jezika za srednje škole.  Učenici iz svih srednjih škola Istarske županije   pristupili su  školskom natjecanju 23. Siječnja 2017. i postignutim  rezultatima ušli su u ljestvicu  konačnog poretka za   Županijsko natjecanje. Učenici se natječu u pet kategorija i ukupno ih je 37.

Na Županijsko natjecanje iz Gospodarske škole idu učenici Matteo Benčić, Erik Brečević, Manuel Brozolo, Lenny Dagostini i Ana Marija Prodan pod vodstvom mentorice Nevenke Vidović.

Vremenik natjecanja.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje Gastro 2017
Ivančica Sabadin / datum: 20. 2. 2017. 11:10

Međužupanijsko natjecanje ugostiteljskih i turističkih škola Gastro odžat će se 23.04. u Srednjoj školi Ambroza Haračića, Mali Lošinj. Na natjecanju sudjeluju turističke i ugostiteljske škole Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. 
Predstavnici Gospodarske škole natjecat će se u dvije discipline:
Discplina 1 - Pripremanje menu-a: Nikola Sokač, 3.b razred (mentor Biba Tenžera-Čengija).
Dicplina 2 - Posluživanje menu-a: Danijela Sirotić, 3.b razred (mentor Mersiha Grgić).


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz hrvatskog jezika
Ivančica Sabadin / datum: 20. 2. 2017. 11:02

Školsko natjecanje iz hrvatskog jezika održano je 2. veljače 2017. Na Županijsko natjecanje plasirali su se učenici Gospodarske škole:
U kategoriji 1. razreda: Ivan Posedel, Mihael Fintić i Ante Djedjović (mentorica je profesorica Sandra Sušanj).
U kategoriji 4. razreda: Nikolina Anastasijevski i Ines Marušić (mentorica je profesorica Rozika Kuti Stiković). 
Županijsko natjecanje održat će se 6. ožujka 2017. u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču.


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje učenika frizera
Ivančica Sabadin / datum: 20. 2. 2017. 11:00

Međužupanijsko natjecanje učenika frizera održano je 17. veljače 2017. u Puli. Ukupno je sudjelovalo 14 učenika i to 7 u ženskoj i 7 u muškoj kategoriji.  Učenica 3.c razreda Gospodarske škole Nikol Miloš osvojila je 2. mjesto s ukupno 238 bodova. Nikol će predstavljati našu školu na Državnom natjecanju koje će se održati 3. travnja u Vinkovcima. 


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNI KOKTEL 2016.
Ivančica Sabadin / datum: 20. 1. 2017. 11:17

Svaki završetak prvog polugodišta učenici i zaposlenici naše škole obilježavaja Božićnim koktelom. Tako se, naime, naziva priredba koja se tradicionalno tom prigodom održava u Pučkom učilištu u Bujama. Ove godine održala se 23. prosinca, u petak, u 11 sati. Voditelji priredbe bili su Mihael i Eni, a program je imao devet točaka.. Počelo je pjesmom koju su otpjevali Brozolo i Ana u pratnji Markove gitare, a zatim je slijedila „Snjeguljica – u potrazi za uspjehom“ u kojoj su glumili Tina, Kristijan, Dean, Filip, Melisa, Ivana i Ana. Slijedila je pjesma „Sve još miriše na nju“ u izvedbi budućih zvijezda File i Selme. Maturantice iz 3.c i Simona (4.a)  otplesale su dio iz mjuzikla „Grease“. „Sound lesson 404“ je naziv skeča u kojem su nam Krt, Nikolina i Natan pokazali kako bi poznate filmske scene izgledale s drugačijom muzikom.  Jozić, Štiglić, Brečević i Ljubomir u bijelim suknjicama pripremili su isječak iz „Labuđeg jezera“. Ana je dočarala Božićnu atmosferu i otpjevala „Sretan Božić svakome“. Krampus Dean i Djed Mraz Kiki uživali su u plesnoj točki „Santa Baby“ gledajući Anu, Ivanu, Melisu i Tinu. I za kraj, „XX Faktor Christmas“ digao je na noge publiku sa svoja tri kandidata i pobjednicima koje je pljeskom izabrala publika. Članovi žirija bili su Ermina, Amel i Pajić, voditeljica Ana Marija Prodan, a kandidati Manuel i Leon, Kristina Veseli i Elvisa i Stela.

A spomenut ćemo i profesorice : Nevenka Vidović, Majda Cvitko , Lucija Krizmanić i tonski asistent Maša Čiča.

Ne propustite naš sljedeći Koktel!!!

Foto album


[OPŠIRNIJE]UČENIK 4.a RAZREDA, ARIJAN JOZIĆ, JEDAN OD DOBITNIKA „PLAVE VRPCE VJESNIKA“ ZA 2016. GODINU
Ivančica Sabadin / datum: 19. 1. 2017. 09:01

Učenik 4.a razreda naše škole, Arijan Jozić, jedan je od dobitnika „Plave vrpce“ za 2016. godinu.  Naime, Marijan Babić nagrađen je Zlatnim prstenom i svilenim plamencom Plave vrpce Vjesnika jer je noću iz valovitog mora spasio 75-godišnjeg Čeha. Babić je, nakon što je primio poziv Lučke kapetanije, krenuo gliserom u potragu, zajedno sa 16-godišnjom kćeri Anabel i njenim 17-godišnjim prijateljem Arijanom. Kako je rekao, nedaleko Poreča zatekli su iscrpljenog čovjeka, koji se držao za prevrnutu jedrilicu. Babić ga je izvukao iz mora uhvativši ga za ruke, a Arijan ga je pritom držao za noge.

U razgovoru s Arijanom, on skromno kaže: „Ovo je za mene bilo nezaboravno iskustvo. Drago mi je što smo mogli pomoći unesrećenom jedriličaru. Danas, da se nađem opet u takvoj situaciji, bez razmišljanja bih isto to napravio!“ 


[OPŠIRNIJE]Posjet Francuskoj u sklopu projekta Water LITE
Ivančica Sabadin / datum: 18. 1. 2017. 06:47

Učenici smjera elektrotehničar: Leon Mekić, Mark Djerdjaj, Leo Muzica, Ivan Posedel, Loris Šolić i Haris Zadrija-Grgić u pratnji profesorica Ive Juranović i Ive Andračić se od 15 - 20.1.2017. nalaze u Francuskoj (Massy) u sklopu projekta Water LITE. Osim rada na projektnim aktivnostima, zajedno s profesorima i učenicima iz Francuske, Finske i Njemačke posjetili su Versailles.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Završna svečanost školskog sporta Istarske županije u 2016. godini
Ivančica Sabadin / datum: 21. 12. 2016. 11:46

U srijedu 14. 12. 2016. je u prostorijama Osnovne škole „Veli Vrh“ u Puli održana završna svečanost školskog sporta Istarske županije za 2016. godinu. Na svečanosti su obilježeni najljepši trenuci školskog sporta ove godine te su istaknuti glavni događaji za sljedeću godinu. Na svečanosti su prisustvovali mnogi uzvanici iz svih institucija koje su uključene u rad Školskog športskog saveza Istarske županije. Ravnatelj Gospodarske škole Milivoj Gospić i profesor Vinko Krička primili su zahvalnice za dugogodišnji i osobni doprinos razvoju i popularizaciji školskog sporta.

Preuzimanje izvješća 


[OPŠIRNIJE]POSJETA BRANI I AKUMULACIJI BUTONIGA, POSTROJENJU ZA KONDICIONIRANJE VODE BUTONIGA I ISTARSKOM VODOVODU
Ivančica Sabadin / datum: 1. 12. 2016. 11:32

     Učenici zanimanja Elektrotehničari razreda 1a, 2a i 3a sudjelovali su dana 28. 11. 2016. godine, u sklopu projekta WATER LITE na stručnom posjetu pod vodstvom nastavnika Gospodarske škole Buje Saše Stikovića i Igora Bertoše. Uz dva nastavnika na izlet je išlo 12 učenika navedenih razreda. U sklopu izleta posjetili su Branu i akumulaciju Butoniga, postrojenje za kondicioniranje vode Butoniga kao i Istarski vodovod – izvor Sveti Ivan.
    U sklopu stručne posjete učenici su upoznati sa važnošću vodoopskrbe akumulacije Butoniga, karakteristikama i osnovnim podacima akumulacije. Također učenici su upoznati sa značajkama procesa kondicioniranja vode, kvaliteti ulazne i izlazne vode kao i velikoj brizi za okoliš.  U samom Istarskom vodovodu učenici su bili na izvoru vode Sveti Ivan i čuli bitne informacije o samom izvoru, području distribucije vode iz izvora prema krajnjim potrošačima nakon pročišćavanja. Uz sve navedeno objašnjena je i važnost održavanja kompletnih postrojenja kao i zaštita okoliša i važnost zaštite na radu.

Foto album


[OPŠIRNIJE]Posjet Mramornici
Ivančica Sabadin / datum: 30. 11. 2016. 08:37

Elektrotehničari 1.a razreda posjetili su, dana 17. studenog 2016 godine špilju Mramornicu. U posjet su otišli nakon četvrtog sata uz pratnju profesorica Ive Andračić i Radmile Deutsch. Prilikom obilaska špilje učenici su imali priliku slušati vodiča kako objašnjava postanak špilja te oblikovanja stijena poput siga, i sami vidjeti razne oblike. Učenici su se na nastavu vratili sedmi sat po završetku škole, s novim znanjem iz geografije i kemije.

 Tekst napisao: Leo Muzica

Foto album


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKI IZLET U ZAGREB – INTERLIBER 2016.
Ivančica Sabadin / datum: 30. 11. 2016. 08:28

Dana 11. studenoga neki su po običaju, iskrcavši se iz školskog autobusa, krenuli prema školi, a grupica od pedesetak učenika samo je presjela u drugi autobus koji se nekoliko minuta kasnije uputio prema Zagrebu.

Cilj – posjetiti sajam knjiga i učila „Interliber“. No, to nije sve! Najprije smo posjetili Cine Star kino u trgovačkom centru „Avenue Mall“ gdje smo gledali 3D projekciju filma „Doktor Strange“. Uz brdo kokica i gaziranih napitaka, skupljali smo snagu za sljedeće odredište – Muzej prekinutih veza. U malom, ali ugodnom prostoru na Gornjem gradu prikazane su razne sitnice (uz svaku stoji i priča) koje su ostale nakon propalih ljubavnih veza kao podsjećanje na lijepe i manje lijepe trenutke.

Na „Interliberu“ je vladala neopisiva gužva. I činilo se toga dana kao da je cijeloj Hrvatskoj najbitnije samo kupiti jeftinu i dobru knjigu.

I iako je bilo gotovo nemoguće voziti po Zagrebu zbog neviđenih gužvi u prometu, i iako je u Gorskom kotaru padao gust snijeg, i iako bismo mi voljeli malo dulje ostati na nekom od brojnih odmorišta na putu prema kući, možemo zaključiti da je dan bio prekrasan, a mi puni lijepih sjećanja sljedećeg tjedna kad smo svojim školskim kolegama prepričavali dojmove s izleta.

Foto album


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE U ČITANJU „ČITANJEM DO ZVIJEZDA“
Ivančica Sabadin / datum: 30. 11. 2016. 08:23

Na prvoj razini natjecanja „Čitanjem do zvijezda“ učenici 4.a Nikolina Anastasijevski i Natan Radetić postigli  su velik uspjeh plasirajući se u sam vrh ljestvice.  Natjecanje je održano u petak, 25. studenoga. U on-line kvizu, koji su istodobno rješavali u svojim školama svi prijavljeni kandidati, trebalo je riješiti pedeset pitanja koja se odnose na dva pročitana djela: „Dnevnik jedne narkomanke“ i „Patnje mladog Werthera“. Od preko 350 učenika koji idu u sljedeći krug natjecanja, Nikolina dijeli 4. mjesto s 92% točnih odgovora, a Natan 8. mjesto s 82% točnih odgovora.

Slijede pripreme za drugi krug koji će se održati u veljači!
Čestitke Nikolini i Natanu!!!

 


[OPŠIRNIJE]MARTINJE
Ivančica Sabadin / datum: 15. 11. 2016. 21:27

Učenici 1. B razreda sudjelovali su u sklopu projekta zavičajne nastave u obilježavanju „Martinja“, pučke fešte u Momjanu. U petak, 11. studenog 2016. godine, učenici Mihaela Malešević, Ajdin Spahić i Stipo Piler uz pratnju profesorice Ive Juranović prisustvovali su krštenju mošta na kuli sv. Martina u Bujama. Navečer su učenici Mihaela Malešević i Stipo Piler, uz pratnju profesorice Kristine Rogić, prisustvovali svečanoj Svetoj misi i blagoslovu muškata. Sutradan, učenici File Štufi i Ajdin Spahić, uz pratnju profesorica Ive Juranović i Anamarije Kurelić, posjetili su „Kuću muškata“  gdje se nalazila međunarodna Vetrina muškata. Učenici su posluživali posjetiteljima vina kako bi ih posjetitelji mogli degustirati te ocijeniti na posebno pripremljenim listićima.

Foto album


[OPŠIRNIJE]2. mjesto na natječaju "Što je meni stvarno važno za karijeru u turizmu"
Ivančica Sabadin / datum: 26. 10. 2016. 13:06

Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča i Zavod za turizam u sklopu projekta "Socijalna distanca i indeks polikroničnosti mladih djelatnika u turizmu i hotelijerstvu " ("Mladi u turizmu") financiranom od Zaklade Adris
organizirali su nagradnu igru za učenike da kroz videouratke iskomuniciraju ključne poruke vezane za karijeru u turizmu.

Učenice 4.A razreda Turističke gimnazije Nikolina Anastasijevski, Ivana Kolar i Simona Crobu izradile su videoklip pod nazivom Turizam-pozitiva koji je osvojio 2. nagradu s novčanim iznosom od 300,00 kuna.

Čestitke učenicama i mentorici profesorici Rogić.


[OPŠIRNIJE]Vježba evakuacije i spašavanja
Ivančica Sabadin / datum: 25. 10. 2016. 17:05

Dana 24.listopada 2016. godine u 11h, Gospodarska škola Buje organizirala je vježbu evakuacije kako bi se provjerila i povećala učinkovitost sustava za zaštitu i spašavanje.

Vježba je održana pod koordinacijom ovlaštenika zaštite na radu i stručnog učitelja Pašić Dalibora koji je iscenirao elaborat pod pretpostavkom požara u školskoj zgradi uslijed čega je došlo do „ozljeđivanja“ nekolicine učenika. Po uočavanju požara naložena je evakuacija učenika i djelatnika škole koja je provedena po utvrđenom i uvježbanom protokolu nakon čega su intervenirali vatrogasci DVD-a Buje i JVP Umag koji su evakuirali unesrećene i zbrinuli ih kod ekipe GD Crvenog križa te nakon toga ugasili požar. Za to je vrijeme ekipa GD Crvenog križa skupa s djelatnicima škole obučenim za pružanje prve pomoći je utvrdila svoje znanje o zbrinjavanju osoba ozlijeđenih u nesretnim slučajevima.

Ovom vježbom ne samo da testiramo našu sposobnost već nastojimo detektirati i moguće propuste, mane i nedostatke kako bi ih otklonili.

Foto album


[OPŠIRNIJE]POSJETA TVORNICI AUTO DIJELOVA „CIMOS“ BUZET I LJEVAONICI ROČ
Ivančica Sabadin / datum: 24. 10. 2016. 20:16

Učenici zanimanja Automehaničari razred 2d i 3d sudjelovali su 21.10. 2016. godine na stručnom posjetu pod vodstvom trojice nastavnika Gospodarske škole. U sklopu izleta posjetili su Tvornicu auto dijelova Cimos Buzet i ljevaonicu u Roču. Proizvodni programi tvrtke odnose se na proizvodnju dijelova motora i sklopova, elemenata iz skupine sustava za kočenje, dijelovi karoserije te dijelovi mjenjača. Uz tri nastavnika na izlet je išlo 16 učenika   Gospodarske škole iz 2d i 3d razreda te su obradili mnoga nastavna područja poput: Ručna i strojna obrada, Lijevanje, Površinska zaštita, Mehanička obrada, Termička obrada, Rastavljivo i nerastavljivo spajanje materijala, Preoblikovanje, Montaža, Održavanje  i Zaštita na radu.

Foto album


[OPŠIRNIJE]PROJEKT WATER LITE
Ivančica Sabadin / datum: 19. 10. 2016. 12:59

U suradnji sa nastavnicima i učenicama smjera elektrotehničar, Gospodarska škola Buje uključila se u program međunarodne suradnje pod nazivom Erasmus +. Projekt Water LITE povezuje europske države pa tako u ovom projektu surađujemo s Njemačkom, Francuskom i Finskom. Projekt je zamišljen kao međunarodna suradnja gdje će učenici izraditi vodeni atlas te istraživati aspekte vode kroz slobodno vrijeme, turizam, industiju i energiju. Uz nastavnike – kooridanatore projekta, učenici iz svih ovih zemalja zajedno sudjeluju na digitalnoj e-twinning platformi i zajedno pripremaju i izvode projekt. Osim što nastavnici i učenici zajedno rade na digitalnom prostoru, oni se i nalaze uživo u svakoj od ovih zemalja. 

Foto album


[OPŠIRNIJE]PRVO MJESTO NA ZAVIČAJNOM KVIZU „Krasna zemljo – Meraviglioso paese“
Ivančica Sabadin / datum: 13. 10. 2016. 10:29

U Rovinju se 10. listopada 2016. godine održao VI. zavičajni kviz „Krasna zemljo – Meraviglioso paese“. Tema ovogodišnjeg kviza bila je opći pregled povijesti Istre, pregled povijesti Rovinja te prepoznavanje njegove kulturne baštine na terenu. Na kvizu je sudjelovalo 14 osnovnih  te 12 srednjih škola. Ove godine je i naša škola, na inicijativu profesorice iz povijesti Anamarije Kurelić, sudjelovala na kvizu te su naše učenice Nikolina Anastasijevski i Larisa Vivoda osvojile prvo mjesto u kategoriji srednjih škola.

Čestitke učenicama i mentorici!

Foto album


[OPŠIRNIJE]3. mjesto na 28. smotri učeničkih zadruga
Ivančica Sabadin / datum: 7. 10. 2016. 09:30

Učenice Tina Milić i Melisa Demić uz potporu njihove mentorice Tamare Sapanjoš osvojile su 3. mjesto u kategoriji Istraživački rad Istarska pupa na 28. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske u Zadru od 4. do 7. listopada 2016.

Foto album

 


[OPŠIRNIJE]Projekt Zavičajna nastava
Ivančica Sabadin / datum: 28. 9. 2016. 12:53

Dana 16. rujna 2016. godine učenicinaše škole, u sklopu projekta Zavičajna nastava, u suradnji sa profesoricama Anamarijom Kurelić, Ivom Juranović, Kristinom Rogić i Tamarom Sapanjoš, sudjelovali su u berbi grožđa, a 18. rujna i na pučkoj fešti Dani grožđa u Bujama. Učenici su sudjelovali u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u povorci noseći zelene majice sa određenim zadatkom: ženski dio grupe nosio je zastave na kojima su pisala imena poznatih vinarija, dok su muškarci vodili i jahali  magarce. 

Foto album


[OPŠIRNIJE]Oskar znanja
Ivančica Sabadin / datum: 20. 6. 2016. 14:27

16. lipnja 2016. godine, Natan Radetić učenik Gospodarske škole sa mentoricom Nevenkom Vidović, primio je Oskara znanja za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju u znanju iz talijanskog jezika.  Svečana dodjela Oskara znanja organizirana je u suradnji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatske zajednice županija.

Dodatne informacije o svečanosti

Foto album


[OPŠIRNIJE]PROJEKT PLASTIC – S – KILLS; ZAVRŠNI SUSRET U MARLU (NJEMAČKA)
Ivančica Sabadin / datum: 20. 5. 2016. 12:39

U nedjelju 8.5.2015. krenuli smo na dugo putovanje prema Njemačkoj. Putovanje je trajalo oko 17h, no isplatilo se. U ponedjeljak ujutro, posjetili smo školu gdje smo se upoznali s učenicima i profesorima iz drugih zemalja te smo započeli s aktivnostima koje su uključivale prijevod završnih proizvoda našeg projekta (roll- up) te izrada raznih skulptura od plastike. U utorak smo posjetili grad Oberhausen gdje smo razgledali prirodoslovni muzej te smo vidjeli 3D satelitsku projekciju zemlje. Nakon toga imali smo slobodno vrijeme za razgledavanje ostatka grada i posjet trgovačkom centru. U srijedu smo posjetili Bruxelles gdje smo razgledali Europski parlament i komisiju te smo saznali neke nove i zanimljive činjenice o Europskoj uniji. Četvrtak je bio najvažniji dan ovog sastanka jer smo u školi obilježili „Europski dan“. Otvorili smo izložbu naših završnih proizvoda sa svim rezultatima dobivenih tijekom dvije godine sudjelovanja u projektu.  Na kraju dana bio je organiziran roštilj gdje smo probali njemačke delicije. Petak je bio zadnji dan ovog sastanka, svi smo se pozdravili i izmijenili poklone, a nakon toga smo krenuli na put prema Hrvatskoj.

Foto album


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju